Andrzeju serdeczne dzięki za zaproszenie, wiem że Iwo jedzie i może się z nim skontaktuję. Może, bo bardzo bym chciał pojechać, ale jeszcze nie wiem czy weekend znów nie będzie pracujący. To nie przymus, ale ślub dziecka zobowiązuje- tak moja dola. To nie znaczy że nie spróbuję przyjechać, ja być WIDZEWIAK nie nie znam poddawanki. Poczekajcie cierpiwie, którzy mnie widzieć chcecie.
Pozdrowerki i serdeczne dzięki raz jeszcze.
Z ostatniej wrzutki trojeczka a z wrzutki samochodowej szostka![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
W listopadzie 2009 r. zorganizowano Foto Day w starej elektrowni zbudowanej przez przemysłowca Scheiblera dla potrzeb miasta. Objekt bywalcy Łodzi napewno skojarzą, stał po sasiedzku z dworcem Łódź-Fabryczna. Prelekcję prowadził ówczesny wiceprezydent Łodzi Wł. Tomaszewski. Przedstawił na niej historię objektu i plany inwestycyjne dot. rewitalizacji pod nazwą "Nowe centrum Łodzi". Po prelekcji chętni mogli samodzielnie pograsować na terenie objektu. Mnie zostały na pamiątkę, archiwalne już obecnie fotki. Tam jest teraz wielki plac budowy i na zdjęcia albo trzeba mieć specjalną zgodę, albo są nie do wykonania.
Moje fotki (E-330) nie zostały (niestety) wykonane idealnie, ale stanowią cenną pamiątkę po objekcie, który na stałe zapisze się w historii Łodzi.
Zdjęcia są w wersji hdr, aby podkreslić industrialny charakter i "trochę" zamaskować moje błędy.
Pozdrowerki
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 16.04.12 o 18:37
Powiem,że 11-ka jest ciekawa. Bardzo ciekawa
Muszę tam kiedyś pojechać. Do Łodzi znaczy się![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
fajne fotki....i świetna pamiatka,zazdroszczę i zastanawiam się gdzie cuś takiego znaleźć u nas...![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Możecie się czuć zaproszeni, już ja Was oprowadzę to zdobędziecie archiwum- palce lizać.
...ale przyznam Ci się że mam fotki z nieczynnej fabryki celulozy...ale sie robią...i brakuje mi HDR-o poprawiacza...![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Prawdziwy skansen....Fota z budka telefoniczna swietna. Fajne miejsce do focenia. 11 oraz 13 ekstra maszyny.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Te maszyny to turbiny które napędzały cały zestaw aparatury energetycznej. Sporo energii elektrownia dostarczała starym tkalniom i innym objektom fabrycznym "Ziemi objecanej".