Zamieszczone przez BIKER 
Wkrótce pokażę Wam znacznie lepszą.
2. Matka i jej anioły.
Załącznik 145188
CDN
 Zamieszczone przez BIKER 
Dziś Wam pokażę historyczny kościół ś. Jerzego w Łodzi. Najpierw była tam stajnia koni, potem zrobiono z tego przepiękną cerkiew. Ale w 1923 roku zdjęto efektowną kopułę i po przebudowie powstał kościół garnizonowy. Pieknie to wygląda, choć trudne do sfocenia, bo ciasno z każdej strony. Ale zebrałem inwencję i zrobiłem tak......
1. Stajnia, cerkiew, kościół św. Jerzego czyli cała historia.
Załącznik 145341
To cudo stoi w niepozornej uliczce, ok. 500 m. za Manufakturą naprzeciw Starego cmentarza.(jakby kto chciał....)
2. Kościół i papież.
Załącznik 145342
Ta fotka to kadr zrobiony prawie na wprost. Prawie bo za plecami miałem zamkniętą bramę. zaciekawił mnie pomnik papieża przy kościele i.......cień jego ręki na murze. Całe zdjęcie można zrobić tylko z ulicy, ale mur zasłoni sporo kościoła. Więc mam co mam.
A wracając do pomnika z...aniołami, zamierzam zrobić fotę przy nieco innej scenerii. Słońce pięknie w oczy świeciło i musiałem trochę się chować. Ale juz niedługo....
CDN
 Zamieszczone przez BIKER 
Witam po krótkiej przerwie.
Jak już się wydało że jestem podopiecznym aniołów i mam E-5 to zacząłem się bawić tą "starą" zabawka.
Dla mnie wcale ona taka stara nie jest, a zaćność moich ostatnich fotek tylko to potwierdza, resztę pominę.1
1. Śpiące persony historii.
Załącznik 145811
2. Lofty od Scheiblera.
Załącznik 145813Fotki robiłem z 14-54, świetnie to razem działa.
CDN
 Zamieszczone przez BIKER 
Witam.
1.Mojżesz i dekalog.
Załącznik 147207
CDN
 Zamieszczone przez BIKER 
Ok, Waszmosciowie. dzieki za wizytę i ciekawe rady- skorzystałem.
Trochę mnie tu ostatnio nie ma, ale ma mnie Łódź.
2. Diabeł Bikerowy....tfu od Poznańskiego.
Załącznik 147404
CDN
 Zamieszczone przez BIKER 
A widzisz Heńku, sam byłem trochę zdziwiony, ale tak naświetliło. Powinno być na zdjęciu jak tą tylną pionową roletę otwierają.
A naświetliło się tak bo czas był długi(polowałem też na autobus), roleta jes częściowo otwarta, ale postaci nie ma.
Ale co ciekawe, przyszli do mnie pogadać z ciekawości, a potem specjalnie cofnęli i na światłach dla mnie odjechali.
Jak dopracuję, to pokaże co z tego wyszło. Będzie ciekawie.
a dzisiaj- zapowiedź czyli jak spędziłem Boże ciało w Łowiczu.
START.
1. Eskorta procesji podczas treningu.Załącznik 149227
CDN