Specjalnie pojechałeś ich przywitać czy tak przy okazji?
Fajnie wychodzą Ci te foty z ruchomymi środkami transportu![]()
Specjalnie pojechałeś ich przywitać czy tak przy okazji?
Fajnie wychodzą Ci te foty z ruchomymi środkami transportu![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Pojechałem bo córka bardzo chciała, a ja miałem nadzieję na kilka fot samolotów z tarasu. Moje nadzieje, diabli wzięli , bo taras wciąż jest nieczynny, więc sobie spacerowałem po hali pełnej kibiców i dziennikarzy i fociłem co była okazja. Widziałem więcej niż córka, która poszła pod specjalne podium, ale to ja.
Tłum mi nie leży, szkoda zdrowia.
P.S. A foty pociągów wręcz uwielbiam, bardzo pomagają potem przy autobusach czy tramwajach. Improwizacja bezwzględnie konieczna.![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Obiecałem Wam przedstawić kilka fotek z powitania piłkarzy ręcznych na lotnisku Chopina w Warszawie. Zaiste sporo się tam działo, ale ja unikałem pchania się pod podest. Zresztą trochę skromnie ta impreza wyszła bo pojawiło się ledwie 5 zawodników w towarzystwie licznych oficjeli.
Pochodziłem więc sobie z Olkiem po hali i..........
1. Ten to miał gest.
Pomysłowość niektórych kibiców pobiła fanztazję.
2. Król polskich kibiców.
Miły starszy jegomość, rozchwytywany przez dziennikarzy i TV.
Gdy wszyscy czekali na zawodników, a w hali robiło się tłoczno i duszno, ja znalazłem (jeszcze nie oblężony) autokar naszej reprezentacji.
3. Autokar mistrzów.
Nie udało mi się sfotografować zawodników, mimo że próbowałem, ale jak już byli w autokarze strzeliłem z daleka
4. Kto mi pomachał
gdy róciłem z córką do centrum, zostały nam niecałe 3 godź do odjazdu pociągu do Łodzi. Poszliśmy więc pod Grób Nieznanego Żołnierza. Zaczynało się zciemniać, więc ja zacząłem focić to co mnie inspirowało.
5. Zmiana warty z....duchami
Zrobiłem kilka fotek i jeszcze nad nimi pracuję. Te pokazane wydają mi się najlepsze.
Z placu J. Piłsudskiego zawędrowałem z córką pod Pałac prezydencki. Była tam eksponowana nawiązująca do naszej historii wystawa.
6. Gary Cooper i.......
I to na razie koniec wspomnień ze stolicy ale........nie koniec moich zdjęć.
Na drugi dzień miałem przyjemność porozmawiać z naszym kolegą Helmuthem. Jego super rady nakłoniły mnie do wyjścia w mroźny wieczór na........przejazd kolejowy celem wykonania eksperymentu.
Co zrobiłem???
CDN![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 9.02.15 o 00:46
Witam.
Pewnie niektórzy z Was zastanowią się, co ja mam na myśli pisząc o eksperymencie. A odpowiedź jest prosta. Dotychczas większość zdjęć nocnych pociągów wykonywałem w trybie A, z nieśmiałymi próbami w trybie S. Nieśmiałymi, bo chyba za kiepsko się do tego zabrałem i próby były nieudane. Tym razem postanowiłem, nawet za cenę zmarznięcia, wykonać wszystko w trybie S. I efekty przeszły nawet moje oczekiwania.
Próbkę macie w galerii.ale.........
1. Od zakrętu
Wrócę do Was we wtorek, bo komp strasznie muli.
CDN
Janusz jak widac dajesz rade.
Pozdrawiam.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Witam ponownie.
Adam dzięki za wizytę. Jak widać do wszystkiego trzeba odpowiedniego nastawienia(psychiki, Olka) i.....statywu. Mam nowy i widzę ogromną różnicę. Objektywu już tak na dół nie "ciągnie", a to wyraźnie fotkom na plus wychodzi. A z pociągami to zawsze jest wyzwanie, zwalniają, przyspieszają bo tu u mnie tory nowe i wciąż wykopów sporo. Mróz mi dał trochę popalić, bo palców po 10 fotkach nie czułem. Ale jak mi dróżnik wyliczył ile mogę złapać, wspomogłem się 'Załącznikem rozgrzewającym" i wytrwałem.
2. Trzy w jednym.
3. Dłuuuugi laser
mam jeszcze "strzały" na miasto z kominami elektrowni i dymem w tle. Ale muszę jeszcze nad nimi popracować.
I tak to wyglada Bikerowe polowanie. Fajna zabawa, tym bardziej, że miejsce które wybrałem, daje lepsze kadry niż to z wcześniejszych zdjęć.
P.S. Coś zdublowałem, więc wstawiam "bonusa".
4. Ruch cug.
Pozdrowerki
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 10.02.15 o 12:49
Dwojka najlepsza![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Każdy fotka świetna,
Pozdrawiam
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Zdjęcie kolejowe ze światłami opanował es do perfekcji.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=