Strona 307 z 401 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317357 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.061 do 3.070 z 4006

Wątek: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

| OlyJedi Awatar BootMR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Pierwsze zdjęcie wilczura - super. Oppa Gangnam Style! (tak mi się skojarzyło). Matka polka zostanie przechrzczona na Matkę Olka i będzie git

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    Witam kolejnego ziomala z "Miasta bezprawia". Fajnie że podobają się moje foty. Strasznie lubię focić tę naszą Łódx, szkoda mi tylko że zdrowie mnie ogranicza i wiele ciekawych miejsc jest już zrujnowanych albo niedostępnych. Mimo to jak czasem patrzę na Olka, to aż mnie rwie, żeby pójść i poszukać.

Jak już skończą ten Wąwóz Zdanowskiej, nowy dworzec Fabryczny i starą EC-1, będzie mnóstwo okazji na nowsze wersje fotek. A do tego czasu.............
    Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
    Czyli pociągów ciąg dalszy........
    5. Ino migKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1260835P1260835EB - Kopia.jpg
Wyświetleń:	745
Rozmiar:	795,1 KB
ID:	139692

6. Ale galimatias(2 pociągi + samochody)
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1260842P1260842EB - Kopia.jpg
Wyświetleń:	457
Rozmiar:	768,1 KB
ID:	139693

7. Galimatias 2 (chyba najlepsze)

Nazwa:	P1260844P1260844EB - Kopia.jpg
Wyświetleń:	445
Rozmiar:	576,5 KB
ID:	139694
    I tym optymistycznym akcentem, żegnam miłośników mojej twórczości
    Dzięki wszystkim za odwiedziny, trochę humoru i ciekawe rady.
    Teraz znów się do edukuję i wkrótce wrócę
    Pozdrowerki

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Witaj. Psa masz przedniego. Zdjęcia pomnika ładne a ostatnie zdjęcie galimatias 2 jest przepiękne - bardzo mi się podoba.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    Witaj Kolba.

Dzięki za systematyczne odwiedziny. Zawsze uważałem, że fajne zdjęcia można za progiem domu zrobić. Sprawdził się lasek 300 m od domu, sprawdzają się też pociągi. Ale trochę fotek trzeba zepsuć, żeby choć na 3 było to BINGO, którego tak bardzo chcemy. Wydeptałem sobie w Łodzi wiele ścieżek, u dróżników kolejowych też. Goście byli zdziwieni i zszokowani, że jakichś wariat przychodzi na rogatkę, robić pociągom zdjęcia po ciemku. Kilku mi nawet mówiło "przecież tak nic nie wyjdzie". Dopiero jak zobaczyli te lasery ze świateł, usłyszałem-
    Panie przychodź Pan nawet w nocy, ja jeszcze Pana przypilnuje bo zdjęcia Pan robisz pierwsza klasa.

A ja się bałem że mnie w końcu pogonią. Bo przejazd, ja ze statywem za rogatkami i ryzyko, że jakichś maszynista zawału dostanie, a dróżnik z pracy wyleci, za to że mnie tam wpuścił.

Ale nikt nie wyleciał, na rogatce u dróznika, był nawet kiedyś kontroler który sprawdzał czy nie dosypiają. jak mnie zobaczył, to się strasznie zjeżył.
    Powiedziałem mu, daj mi Pan 5 minut i dwa pociągi do sfotografowania i pokażę Panu, że........ja nie samobójca

Ucichł i poczekał, a jak zobaczył zdjęcia, poklepał mnie po ramieniu i rzekł, cholera niech Pana diabli, foć Pan sobie, bo jak takie obrazki Panu wychodzą, to rzeczywiście warto.
    Tylko prosił, żebym na tory nie właził i się odblaskowo do tych moich sesji ubierał, coby maszyniści zawałów nie dostawali.
    No i teraz mam furtkę otwartą, znają mnie jako wariata od laserów. Zawsze po zdjęciach, pokazuję com narobił i nawet pytają kiedy znów przyjdę.

A mnie w to graj, jak chcę foty blisko domu, idę na pociągi i czasem coś się udaje, ale trzeba to wyćwiczyć
    Pozdrówka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    po trochu to naginają przepisy bezpieczeństwa... to zawsze jest ryzykowne. Nie ma sposobu by te kadry robić nie wchodząc za rogatki?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    Masz rację. To z punktu bezpieczeństwa jest pewnym zagrożeniem i wcale nie jestem pewny, czy jakby się Straż Ochrony Kolei pojawiła, nie dostałbym po grzbiecie ja i dróżnik. Ale ja tego nie naduzywam, własnie z takich powodów.

Kiedyś po wizycie w parowozowni Skierniewice, czekałem na pociąg do Łodzi. I przyszło mi do tej mojej starej głowicy, że przecież mogę mu fote zrobić, jak będzie na peron wjexdźał. Ustawiłem Olka na statywie, poczekałem, a jak się światła bliżej pokazały, uruchomiłem migawkę. Foto się naswietlałoprawie minutę. A w tym czasie pojawił się patrol Policji i Sokistów. Zaczęli ze mną "wywiad" robić co, poco i do czego. Zanim wyjaśniłem, konduktor pociągu już odjazd gwizdał, a fotka jeszcze się naświetlała. Ale na mnie zaczekał, a Policjanci i Sokiści byli zdziwieni tym co wyszło z Olka
    1. Fotka z policyjną historią.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5180416P5180416EB - Kopia.jpg
Wyświetleń:	437
Rozmiar:	619,9 KB
ID:	139699

Mimo że nie jest doskonała, wszystkich zaciekawiła i żadnej przykrej niespodzianki nie doznałem.
    Wszystko zależy od ludzi.

Takie fotki to kapitalny poligon szkoleniowy, wspomagający np. zdjęcia autobusów czy tramwajów w ruchu na tle łódzkich zabytków. Sceneria i światło mogą się zmieniać, więc i mnie do korekt zmuszają. A to skutkuje........następnymi fotami.
    2. Podobieństwo czyli........Plac Wolności by night

Nazwa:	P1010334P1010334EB - Kopia.jpg
Wyświetleń:	436
Rozmiar:	444,2 KB
ID:	139705

A życie toczy się dalej i dostarcza czasem fajnej satysfakcji.
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 28.01.15 o 13:04

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Kolejne bardzo fajne zdjęcie, myślę a fotce z policyjną historią.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    te ostatnie z przeźroczystym pociągiem i autami są fajne i pomysłowe. podobają mi się
    wcześniejsze zdjęcia (brak numeracji) z przejazdu kolejowego chyba zbyt niebieskie
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar kamil_andrzej
    Mieszka w
    ...gdzieś w Polsce...
    Siła reputacji
    85
    Moja galeria
    Świetne kolejowe foty, pozdrawiam.
    E5 + parę standardowych drobiazgów...
    Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
    moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    Na Okeciu byłem,
    piłkarzy witałem,
    królowi kibiców,
    łapę wysciskałem
    bo przez dzionek jeden,
    cieszyłem się zdrowiem
    więc Wam wkrótce w skrócie
    bajkę swą opowiem
    A tymczasem...........

1. Król polskich kibiców

Nazwa:	P2021055P2021055EB - Kopia.jpg
Wyświetleń:	388
Rozmiar:	589,5 KB
ID:	140170

Gdzie diabeł nie może, tam Bikera................
    CDN