Pierwsze zdjęcie wilczura - super. Oppa Gangnam Style!(tak mi się skojarzyło). Matka polka zostanie przechrzczona na Matkę Olka i będzie git
![]()
Pierwsze zdjęcie wilczura - super. Oppa Gangnam Style!(tak mi się skojarzyło). Matka polka zostanie przechrzczona na Matkę Olka i będzie git
![]()
Witam kolejnego ziomala z "Miasta bezprawia". Fajnie że podobają się moje foty. Strasznie lubię focić tę naszą Łódx, szkoda mi tylko że zdrowie mnie ogranicza i wiele ciekawych miejsc jest już zrujnowanych albo niedostępnych. Mimo to jak czasem patrzę na Olka, to aż mnie rwie, żeby pójść i poszukać.
Jak już skończą ten Wąwóz Zdanowskiej, nowy dworzec Fabryczny i starą EC-1, będzie mnóstwo okazji na nowsze wersje fotek. A do tego czasu.............
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Czyli pociągów ciąg dalszy........
5. Ino mig
6. Ale galimatias(2 pociągi + samochody)
7. Galimatias 2 (chyba najlepsze)
I tym optymistycznym akcentem, żegnam miłośników mojej twórczości
Dzięki wszystkim za odwiedziny, trochę humoru i ciekawe rady.
Teraz znów się do edukuję i wkrótce wrócę
Pozdrowerki
Witaj. Psa masz przedniego. Zdjęcia pomnika ładne a ostatnie zdjęcie galimatias 2 jest przepiękne - bardzo mi się podoba.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Witaj Kolba.
Dzięki za systematyczne odwiedziny. Zawsze uważałem, że fajne zdjęcia można za progiem domu zrobić. Sprawdził się lasek 300 m od domu, sprawdzają się też pociągi. Ale trochę fotek trzeba zepsuć, żeby choć na 3 było to BINGO, którego tak bardzo chcemy. Wydeptałem sobie w Łodzi wiele ścieżek, u dróżników kolejowych też. Goście byli zdziwieni i zszokowani, że jakichś wariat przychodzi na rogatkę, robić pociągom zdjęcia po ciemku. Kilku mi nawet mówiło "przecież tak nic nie wyjdzie". Dopiero jak zobaczyli te lasery ze świateł, usłyszałem-
Panie przychodź Pan nawet w nocy, ja jeszcze Pana przypilnuje bo zdjęcia Pan robisz pierwsza klasa.
A ja się bałem że mnie w końcu pogonią. Bo przejazd, ja ze statywem za rogatkami i ryzyko, że jakichś maszynista zawału dostanie, a dróżnik z pracy wyleci, za to że mnie tam wpuścił.
Ale nikt nie wyleciał, na rogatce u dróznika, był nawet kiedyś kontroler który sprawdzał czy nie dosypiają. jak mnie zobaczył, to się strasznie zjeżył.
Powiedziałem mu, daj mi Pan 5 minut i dwa pociągi do sfotografowania i pokażę Panu, że........ja nie samobójca
Ucichł i poczekał, a jak zobaczył zdjęcia, poklepał mnie po ramieniu i rzekł, cholera niech Pana diabli, foć Pan sobie, bo jak takie obrazki Panu wychodzą, to rzeczywiście warto.
Tylko prosił, żebym na tory nie właził i się odblaskowo do tych moich sesji ubierał, coby maszyniści zawałów nie dostawali.
No i teraz mam furtkę otwartą, znają mnie jako wariata od laserów. Zawsze po zdjęciach, pokazuję com narobił i nawet pytają kiedy znów przyjdę.
A mnie w to graj, jak chcę foty blisko domu, idę na pociągi i czasem coś się udaje, ale trzeba to wyćwiczyć
Pozdrówka![]()
po trochu to naginają przepisy bezpieczeństwa... to zawsze jest ryzykowne. Nie ma sposobu by te kadry robić nie wchodząc za rogatki?
Masz rację. To z punktu bezpieczeństwa jest pewnym zagrożeniem i wcale nie jestem pewny, czy jakby się Straż Ochrony Kolei pojawiła, nie dostałbym po grzbiecie ja i dróżnik. Ale ja tego nie naduzywam, własnie z takich powodów.
Kiedyś po wizycie w parowozowni Skierniewice, czekałem na pociąg do Łodzi. I przyszło mi do tej mojej starej głowicy, że przecież mogę mu fote zrobić, jak będzie na peron wjexdźał. Ustawiłem Olka na statywie, poczekałem, a jak się światła bliżej pokazały, uruchomiłem migawkę. Foto się naswietlałoprawie minutę. A w tym czasie pojawił się patrol Policji i Sokistów. Zaczęli ze mną "wywiad" robić co, poco i do czego. Zanim wyjaśniłem, konduktor pociągu już odjazd gwizdał, a fotka jeszcze się naświetlała. Ale na mnie zaczekał, a Policjanci i Sokiści byli zdziwieni tym co wyszło z Olka
1. Fotka z policyjną historią.
Mimo że nie jest doskonała, wszystkich zaciekawiła i żadnej przykrej niespodzianki nie doznałem.
Wszystko zależy od ludzi.
Takie fotki to kapitalny poligon szkoleniowy, wspomagający np. zdjęcia autobusów czy tramwajów w ruchu na tle łódzkich zabytków. Sceneria i światło mogą się zmieniać, więc i mnie do korekt zmuszają. A to skutkuje........następnymi fotami.
2. Podobieństwo czyli........Plac Wolności by night
A życie toczy się dalej i dostarcza czasem fajnej satysfakcji.![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 28.01.15 o 13:04
Kolejne bardzo fajne zdjęcie, myślę a fotce z policyjną historią.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
te ostatnie z przeźroczystym pociągiem i autami są fajne i pomysłowe. podobają mi się
wcześniejsze zdjęcia (brak numeracji) z przejazdu kolejowego chyba zbyt niebieskie
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Świetne kolejowe foty, pozdrawiam.
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina