I wyszły trochę ząbki na obramowaniu szyby. Darek kiedyś pokazywał jak zmniejszac takie zdjęcia by tego efektu uniknąć.
To eksperyment z filtrem Gimpa na kopii, więc orginał mam nadal. Stara jest ta fotka, szukałem tego auteczka w Łodzi wiele razy, ale już gdzieś zginęło.![]()
Tak sobie popatrzyłem na fotkę Barmichała ze stacji Radegast i przypomniała mi się moja ostatnia tam wizyta. Natrafiłem na peronowej rampie na ekspozycję historyczną, której jednym z motywów, był ten duży afisz.Mogę się domyślać, że treść afisza dotyczy akcji eksterminacyjnej i germanizacyjnej, skierowanej do żydowskich dzieci z terenów zbrodniczo likwidowanego Litzmanstadt getto.
Ot jeszcze jedna smutna historia.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 13.11.14 o 00:00
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Miruś ja to autko w ramach eksperymentu przez Gimpowego filtra przepuściłem, i fakt nie dostrzegłem felerów. Z orginału raczej się nic nie zrobi, bo to bardzo stara fotka i nie mam rawa.
Zresztą jeszcze to sprawdzę.
Dzięki za wizytę.
Pozdrówka
No specjalnie dla Mirka, moja obróbka 2 wersji ślubnego autka. Tą pierwszą wstawię za chwilę.
2. Samochodzik.
troszkę balans ruszyłem, ale szumy wychodziły więc spasowałem. Poza tym to ja........ciągle ćwiczę
A tu wersja 1, po lekkiej korekcie(bez dodatkowych filtrów) skorygowałem tylko światło i cienie..........po swojemu
2 Samochodzik.
mam nadzieję, że da się oglądać.
Ząbków na ramce nie skasowało......ech.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 12.11.14 o 23:37
Ponieważ zdarza mi się ostatnio grasować po Ul. Piotrkowskiej, pozyskuję do swojej galerii fotki małych wodotrysków z figurkami.
Stanowią świetne motywy do moich ćwiczeń na Gimpie.
Popatrzcie co stworzyłem i walcie śmiało co jest nie tak
1. Dziewczynka
2. Dziewczynka z rybką i..........
Jak będziecie milczeć, to więcej nie wrócę![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO