Prostowales to zdjecia, bo jakies takie mam wrazenie ze cos z tym zdjeciem nie tak, choc ciezko mi wskazac dokladnie co
Przykladowo mam wrazenie ze sciany bialego budynku zwezaja sie ku dolowi (budynek na dole jest wezszych niz na gorze).
Prostowales to zdjecia, bo jakies takie mam wrazenie ze cos z tym zdjeciem nie tak, choc ciezko mi wskazac dokladnie co
Przykladowo mam wrazenie ze sciany bialego budynku zwezaja sie ku dolowi (budynek na dole jest wezszych niz na gorze).
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Teoretycznie wszystkie piony zachowane.
Tak na mój rozum, aby to zdjęcie wyszło w miarę prawidłowo to powinn być robione inaczej. Trzy, cztery a nawet pięć fot od dołu do góry i złożone w Huginie.
Każde zdjęcie będzie "widziało" część wieży pod innym kątem. Hugin zredukuje błędy paralaksy i obrazek wyjdzie w miarę normalny.
Z jednego RAW-a można sporo wyciągnąć, ale to już nie będzie to.
Z samego załączonego obrazka wiele się nie da, no może tyle...
przedpo
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
No wersja po juz mi zdecydowanie bardziej normalnie wyglada, dobra robota Bodzip![]()
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Prostowałem tą fotkę, potem skalowałem i wykadrowałem. Sporo dołu mi ubyło, ale odnoisłem wrażenie, że jest w miarę dobrze. Popatrzę sobie jeszcze na wersję Bogdana i zrobię powtórkę.
W każdym razie, dzięki Bogdan za wskazówki.![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA