Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Akurat z takiej fotki nie będę tworzył HD-era. Raczej pójdę w kierunku odpowiedniego doświetlenia, a na kilku fotkach sobie poćwiczę korektę cieni. Widzisz nie wiem czy to jest argument, ale na moim laptku, aż tak ciemno tego nie widać i to mnie czasem wpuszcza w maliny. Dlatego takie fotki robiłem, żeby coś porównać, skorygować.
To nie zmienia faktu, że ja naprawdę jeszcze wszystkiego się nie naumiałem. Na prostszych fotkach, łatwiej mi to idzie.
Do niedawna wszystko robiłem na preselekcji przysłony, ale ostatnio miałem okazję być w kilku ciekawych miejscach(również z wnuczką) i naszło mnie na sam manual. I wcale tego nie żałuję, bo choć to wymaga wielu prób, efekty są dużo ciekawsze.
Mój trening wciąż trwa.![]()
Janusz, dobre ćwiczenie wyciągania z cieni, a równocześnie pilnowanie przepałów, to stare kościoły. A tego masz pod dostatkiem w Łodzi. i jeszcze będziesz pilnował czy prosto![]()
Więc ćwicz.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
teraz nie mogę gadać, ale jak wrócę to coś Wam pokażę i chętnie poczytam uwagi.
Pozdrówka![]()
Ponieważ cenię sobie Wasze rady mam fotkę pokazową i mojego j-pega z cieniami wyciągniętymi za pomocą KRZYWEJ TONALNEJ w Oly. Viewerze.Wrócę to możemy podyskutować. A fotki z dedykacją dla.................Helmuta
W prezencie orginalny Raw.
1.PianistaP8057588.ORF
2.Piansta po mojemu. Pozdrwerki z Miasta bezprawia.
![]()
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Biker nie mogles poprosic dzentelmenow, aby przedstawili swoj pojazd sluzbowy, bo jakos nie pasuje do kompozycji, no chyba, ze pilnuja pianisty...![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Adamie mnie ten radiowóz nie przeszkadzał, wręcz przeciwnie, chciałem na zdjęciu jak najwięcej. Trafili się to są, a ja i tak mam kilka ujęć.
A co do kwestii cieni, zrobiłem najlepiej jak umiałem na podstawie tego co widzę w laptopie, z lekką korektą na minus 0,3 EV .Podpatrywałem sam obraz i historiogram. Mam sporo fotek jeszcze nie ruszonych, niektóre ujęcia są naprawdę fajne. Podoba mi się taka droga aparat(dobre ujęcie w M)-drobna korekta. Tak mi jest że się tak wyrażę najłatwiej opanować sztukę poprawy zdjęć.
Wkrótce zobaczycie więcej.
Pozdrowerki
Następna lekcja mojej fotoedukacji.
Poniosło mnie dzisiaj na Pietrynę. Chciałem sfocić pomnik latarnika, ale ulokował się pod nim gitarowy grajek, więc sobie odpuściłem. Ale 300 m. dalej coś jednak strzeliłem.
6. Dwa w jednym.
Boguś coś wspominał o treningu na kościołach. OK, jestem Wam to winien.
7. Prawosławna perełka z......Łodzi.
Z dedykacją dla oglądających i podpowiadaczy.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||