Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Wnusia rośnie jak na drożdżach i od razu widać, że w dziadku zakochana!
Fajne wesołe zdjęcie![]()
Wyrwałem się trochę z mnogości ostatnich wydarzeń i postanowiłem się w domowym zaciszu pobawić.
I taki obrazek wymysliłem
Sporo miałem okazji by sobie z Olkiem poszaleć, ale na razie bawię się w selekcję.
Na wypadek gdyby się jednak ktoś za mną stęsknił, zapewniam, jeszcze wrócę................jak będzie co pokazać![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 23.07.14 o 01:41
Najwyższa pora trochę odświeżyć mój wątek, bo sporo nowości mi się uzbierało i chętnie się nimi z Wami podzielę i poznam opinię.
Najwdzięczniejszy obiekt mojego focenia- wnuczka Martynka.
1. A kuku dziadek.
2. Polowanie na osiedlowe kwiatki.
3. Płaczące kwiaty.
wszystkie fotki na trybie M bo strasznie mi się spodobało.
Ale będzie więcej.
Pozdrowerki![]()
I jeszcze coś na dodatek. Byłem kilka dni temu w ogrodzie botanicznym i postanowiłem poprawić jedną fotkę przy okazji.
3. Ludzik z parasolką.
korzystając z pięknej pogody uchwyciłem też słoneczniki z małym stworzonkiem. Ciekawe czy znajdziecie co?
4. Słoneczniki
Załącznik 125901
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 6.08.14 o 01:03
Widzę rośnie pociecha a dziadek się cieszy.
Bardzo ciemny ten ludzik z parasolką - może jakiegoś HDR'a byś stworzył![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Widzisz to nie było łatwe, żeby wyszedł choć taki. To optymalne fotka wg. wskazań aparatu i lekki minu, bo światło w tle dałoby zbyt wielki przepał. Specjalnie wybrałem takie miejsce, żeby sobie potrenować manual.
Tu jest drugi ludzik, tym razem wiszący. Na tych fotach połamałem sobie kiedyś głowę przy podobnej pogodzie.
5.
6. A tu wersja "na krótko".
Ta "gimnastyka" z ekspozycją nasunęła mi pewne wnioski, które chcę jeszcze wykorzystać. Ale by coś opanować trzeba "Im trudniej tym lepiej".
CDN![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 6.08.14 o 20:52
Zastanawiam się, po co Ty to robisz
Optymalna fotka fotka wg wskazań aparatu, nie nadaje się do oglądania. Owszem, udało się niewiele przepalić światła ale za to w cieniach jest za ciemno. Wskazanie aparatu dotyczy jedynie światła- jak dobrać ekspozycję, żeby nie prześwietlić materiału/matrycy. Z cieniami już musisz sam sobie poradzić. Albo je doświetlisz (lampą, blendą itp) albo zrobisz kilka naświetleń tego samego kadru i potem skleisz HDR albo rozjaśnisz cienie w procesie postprodukcji.
Ty zadowalasz się tylko nieprześwietleniem zdjęcia. Cienie już Cię nie interesują?
Nie rozumiem. Większą część parkowych kadrów stanowią właśnie cienie!
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Heniu ja w zachwyt z powodu tych fotek nie wpadam. Ćwiczę wybierając trudne kadry, bo tylko tak się wyćwiczę. Blendy jeszcze nie mam, lampy nie używałem. Pokazałem fotkę finalną, taką jaką mam, bez ingerencji w cienie. To następny temat na samoedukację. Mam materiał na jesienne wieczory, a na teraz chciałem poznać Wasze zdanie.
Miło że wpadłeś i dzięki za opinie.![]()