Długi majowy weekend sypie deszczem i wieje zimnem. Trochę przeczuwałem że tak będzie. Dlatego jeszcze w tygodniu we wtorek i środę mimo pracy na popołudnie, wyrwałem z domu rowerkiem do ogrodu botanicznego by podziwiać tegoroczne tulipany. Miałem nosa, ludzi za wiele nie było, ale słońce niestety kryło się za chmurami, wyglądając tylko na krótkie chwile.
I te chwile starałem się wykorzystać przy pomocy E-30 i 40-150. A co mi się udało.............
Wszystkie defekty techniczne jakie dostrzeżecie na tych zdjęciach są efektem mojej ślepoty lub braku umiejętności.
No to zaczynamy
4.
1.2.
3.
4.
5.
Mam nadzieję, że się podobają.![]()
Bardzo udane. Jak dla mnie 1. najlepsza. Na 4. są lekkie przepały.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Dzięki Waldku za wizytę. Sporo tego zrobiłem, żeby mieć z czego wybrać. Trochę się też nad nimi nasiedziałem. Może nie wszystkie są dobre, ale selekcja trwa.![]()
Są dobre, ot tak się czepiam
Były jeszcze tulipanki? Przekwitają już, co?
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Nie czepiasz się, prawda nie boli
Trzeba się było śpieszyć bo ww wtorek było kiepskie światło ale więcej kwiatów, choć sporo już zadeptanych.
A w środę trochę lepiej było ze światłem, to z kolei na kilku rabatkach czubki kwiatów już poobcinano. O tych piszę.Załącznik 116597
Teraz to już chyba wspomnienie po nich zostało, a szkoda bo ładne.Załącznik 116598
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 3.05.14 o 21:26
Różowe też mi się bardzo podobały.
8.Załącznik 1166009.Załącznik 11660110.Załącznik 116602![]()
Ten żaglowiec to gdzie?
Podoba się.
Jolu żaglowiec ze zdjęcia wyżej, wypływa z portu w Kołobrzegu.
Wspomnienie z zeszłorocznej eskapady na rowerku.![]()
Była majówka i już po majówce. A ponieważ pogoda kiepsko się sprawiła, postanowiłem się w domowym zaciszu trochę pobawić. Zebrałem kwiatki(prawdziwe i sztuczne), zapaliłem swieczkę, pogasiłem światła i................
1.2.
3
Przyznam szczerze, że ta zabawa mi się podoba.
Tło się nieco podmieni
ustawienia Olka też i może coś się jeszcze uda.........
No nie bądźcie sknerynapiszcie co o tym sądzicie.