Witam.
Dla mnie zbyt ciemne - ponure, ale to cmentarz może taki był Twój zamiar. Wg. mnie 23 jest najlepsza ale ja skadrowałbym bardziej wąsko bez tych ciemnych po bokach iglaków. Miejsce świetne, warte "obróbki".
Pozdrawiam
Witam.
Dla mnie zbyt ciemne - ponure, ale to cmentarz może taki był Twój zamiar. Wg. mnie 23 jest najlepsza ale ja skadrowałbym bardziej wąsko bez tych ciemnych po bokach iglaków. Miejsce świetne, warte "obróbki".
Pozdrawiam
...miejsce fajne...z potencjałem jak by powiedział Bodzip. Co do HDR-u to uważam że jego najlepszym zastosowaniem są zdjęcia "industrialne"...gdyby pominąć zieleń wokół kaplicy i wzmocnić efekt byłoby super...tu efektu nie widać.Jednakowoż mogę się mylić...takie jest tylko moje zdanie...widziałem HDR-y z ludźmi i wyszły pięknie no i próbowałem z naturą..też może być...https://forum.olympusclub.pl/threads...193#post808193
generalnie fotki ciekawe...może faktycznie ciut za ciemne![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Macie rację, można było trochę ciaśniej, a co do tonacji to wybrałem wersję detail 9 w presetach, taka mi się podobała. Zachodzące słońce dodawało fotce klimatu. Z tej samej wędrówki inne kadry uzupełnione "rozbiórką fabrycznego" i latarnikiem z ul. Piotrkowskiej.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 29.03.12 o 10:04
Mnie się efekt podoba -nie domyśliłbym się że HDR -więc umiejętnie użyty.
Oświetlenie i motyw super, klimtycznie jak z filmu -kadry?
Trudne miejsce biorąc pod uwagę wielkość "modelki"...
6, 4 , 1
milczenie jest złotem
Ja się bałem zeby nie zchrzanić fotki, ale widać że Machinery efect jest super dopracowane. Wersji jest mnóstwo do wyboru. Próbowałem też na innych czystych rawach i też fajne efekty wyszły.
Ten prom jest z jp-ga. To takie moje zabawy z tego co wypstrykałem.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 29.03.12 o 10:54
Trafił mi się naprawdę świetny program, to postanowiłem się pobawić bogatą fototeką. Fajnie że się Wam podoba. Mam nadzieję że nie jesteś jedyny.
Pozdrowerki i zapraszam do Łodzi na Targi.