I świetnie bo to też dobra metoda.![]()
I świetnie bo to też dobra metoda.![]()
Miniony Sylwester był dla mnie kolejną okazją do potrenowania fotek fajerwerków. Gdy jechałem autobusem do Manufaktury, przyrzekłem sobie jednak- żadnych preselekcji, wyłącznie manual. Pierwszym poligonem został pl. Wolności- serce Łodzi. Dotarłem na niego ok. 22.10 a więc gdy jeszcze jeżdziły w miarę nornalnie autobusy i tramwaje.
Pamiętacie zapewne moje foty z 2 listopada, gdy celowałem wieczorem na placu w dojeżdżające do przystanków autobusy. Tamta sesja zachęciła mnie do zmiany miejsca polowania. Wybrałem zatem takie w którym widać jak błysk świateł oświetla Kościuszkę na pomniku. Moim przygotowaniom towarzyszyło kilku zaciekawionych taksówkarzy, mogłem się więc czuć bezpiecznie i skupić tylko na fotkach, a w to mi graj.
1. Tramwajowy zawijas2. Wersja druga
następna fotka jest w galerii, bo oceniłem ją jako najbardziej efektowną.
Po dotarciu do Manu ruszyłem w kierunku solidnej choinki, aby poćwiczyć zomowanie. Mozliwości starczyło na 2 foty, bo pojawili się tam intruzi i zaczęli rzucać petardy gdzie popadnie.
Ale zdąrzyłem zrobić 3i 4
A potem poszukałem sobie bezpiecznego miejsca w którym oczekiwałem Sylwestrowej kanonady na niebie.
CDN![]()
Cześć Biker!
Zawijas 2 b. fajny - podoba mi się przerwa między "tramwajami". Zoomowanie jakoś do mnie nie trafia - może jakby delikatniej, nie po całej ogniskowej? Wtedy by było lepiej widać co to. A próbowałeś zoomowania na ludziach? Świetnie to idzie, jak coś to służę przykładem![]()
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Witaj Waldku.
Z ludźmi nie próbowałem. Może jak się trafi okazja. Zależało mi na pojazdach w ruchu w innym miejscu niż poprzednie. I jestem z tego zadowolony, jest prawie cały plac, zabytki i ruch. Cel osiągnięty, wiem co dalej.![]()
Czwarta fota swietna![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Brawo chłopaki, fajnie widzieć Waszą zabawę.![]()
Tez sie pobawilem..![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO