Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Heniu wróc do posta 2370 i zobacz pierwszą wersję. Ciemnica jak w grobowcu, żadnej lamy w pobliżu.
Fajnie że też spróbowałeś.![]()
Na miniony weekend i święto 11 listopada poniosło mnie do stolicy. Oprócz osobistych powodów, miałem nadzieję że dopisze mi pogoda i zrobię kilka ciekawych fotek. Pogoda dopisała, więc w sobotnie południe pierwsze kroki skierowałem w okolice pl. Piłsudskiego 1.Fontanna i rzeźby ładnie się prezentowały. 2.
Odwiedziłem Grób Neznanego Żołnierza. A potem powędrowałem na Krakowskie Przedmieście i sfociłem naszego wieszcza Adama Mickiewicza3.
Z tarasu widokowego strzeliłem fotki na stolicę 4.
i Starówkę 5.
Na Starym rynku wielkie remontowanie, więc by uniknąć płotu w kadrze Syrenkę sfociłem tak 6.
Przy okazji złapałem pewnego starszego pana, którego z pewnością lubią warszawskie gołębie 7.
To wstęp do spaceru po stolicy. W następnej wrzutce pokażę kulisy obchodów Święta Niepodległości na pl. Piłsudskiego.
![]()
dla mnie to fajne są te zdjęcia z góry. a dodatkowo cieszy mnie, że ktoś wyczyścił obesraną syrenkę. to na święto pewnie.
kilka razy popełniłem spotkanie z tą przepiękną postacią i zawsze była obsrana![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Fakt Syrenka była czyściutka, ale "obstawiona" płotem budowlanym, co zresztą widać na drugiej fotce.
Ładne zdjęcia i fotoreportaż.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Drugą część reportażu o 11 listopada w Wa-wie zacznę do prezentacji fotek rumaków Szwadronu kawalerii WP. Konie stały w parku uwiązane do drzew, a wszyscy którzy chcieli je podziwiać mogli się nacieszyć możliwością obcowania z łagodnymi wierzchowcami.
1.2.
3.
Po zbiórce kawalerzyści rozpoczęli "rozgrzewkę" przed uformowaniem szyku.4.
5. Zbiórka
6. Krótki przemarsz
7. I ruszyli do punktu zbiórki na ulicy
8. Oczekiwanie na sygnał wymarszu
9.
10. I ruszyli w kierunku zbiórki defiladowej
Ja tymczasem zmieniłem miejsce obserwacji i z trzeciego rzędu oberwatorów udało mi się uwiecznić nasze dzielne wojsko tuż przed uroczystością zmiany warty.11.
Nie chciałem "falować" z tłumem, ruszyłem więc na ulicę, gdzie spodziewany był przyjazd samochodu Prezydenta. Samochód jechał w obstawie.....kawalerzystów.12 Kawalerzyści jako eskorta Prezydenta
Gdy kolumna dygnitarzy zjechała z ulicy, ustawiłem się w pobliżu artylerzystów, którzy czekali na sygnał do rozpoczecia salutu armatniego. Po pierwszym wystrzale trochę mi się "cicho" zrobiło13. Salut
14. I drugi
Gdy skończyło się strzelanie mogłem zajrzeć "za kulisy" salutowych armat 15.
![]()