Fajne! Podoba mi się.![]()
Fajne! Podoba mi się.![]()
Chyba z przyzwyczajenia..........robiłem za przewodnika. W drodze na zlot- Stacja Radegast, a podczas powrotu, obóz na Radogoszczu, Manufaktra, kanał i fragmenty Księżego młyna z bramą zabytkowej przędzalni i motywami "szpulek nici". Niech chłopaki wiedzą dlaczego to city nazywam "Miastem bezprawia".![]()
Podobają się krajobrazowe: #2193,1 ; #2209,2 ; #2216,3 i z postu #2224. Z postu #2226, 3 i 4 trochę za ciemne jak dla mnie.
Pomarudzę jeszcze trochę. Mógłbyś zachować kolejność numeracji zdjęć bo dość ciężko się komentuje (z ostatnich masz dwa z numerem 3 albo są bez numeru w ogóle)
Te wymienione widoki ładniej się prezentują w oryginalnym rozmiarze, a tu już trzeba się trochę naklikać aby obejrzeć powiększone...
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Witaj Heniu.
Też tak pomyślałem, że może pionowy kadr byłby lepszy, nawet próbowałem go wykonać na statywie. Próbowałem, ale ze względu na wagę sprzętu i chyba stan statywu próba się nie udała bo aparat mi skręcało. Ta wkładka mocująca na statywie, chyba słabo trzyma. Poza tym jak widzisz na zdjęciu, podłoże ma kształt owalny, trochę to przeszkadza w ustawieniu statywu, a z ręki to tam raczej by mi fotka nie wyszła. Mam "Dętkę" pod reką, lubię tam focić więc usprawnię statyw i zrobię sesję na bis.
Fotek mam kilka, wkrótce je pokażę.![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 3.10.13 o 23:34
Był już wschód, więc czas na mgiełki z niedzielnego poranka. Adam wiedział co robi, prowadząc nas na wzniesienie w Świeciu.
7.
Z ostatniego pobytu na zabytkowym osiedlu Księży młyn zrobiłem sobie taki oto obrazek wykonany za zabytkową remizą strażacką
1.
a podczas powrotu ze zlot w Chełmnie zaprowadziłem Warugę i Tropica na teren byłego hitlerowskiego obozu "Radogoszcz"
Fotka przedstawia wykute w murach sylwetki bestialsko zamordowanych ofiar w przeddzień wyzwolenia Łodzi w r.1945
2.
i na koniec kolejna fotka z wizyty w kanale "Dętka".
3.
Niech Was nie dziwią te moje powroty. Cały czas fascynja mnie możliwości E-30 i 12-60, no i ciągle staram się poprawić moją obróbkę.
Ta fotka z obozowego muru (2) jest krzywa w wersji celowej, tak wydaje się mieć lepszy wyraz.
Wkrótce następne efekty mojej pracy, a w weekend szykuję się na tegoroczny Festiwal światła na który zapraszam do wspólnego focenia forumowiczów z Łodzi i.nie tylko.
Pozdrowerki![]()
Ciekawe te sylwetki a i "''Dętka" interesująca. Fajne zdjęcia![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Janusz to i ja dorzuce pare fot z Lodzi.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
mur z sylwetkami bardzo ciekawy
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie