Strona 215 z 401 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265315 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.141 do 2.150 z 4006

Wątek: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

Andrzeju mnie już obrzydło barowanie się co roku z kolejową fikcją. Gdy próbowałem kupić w Kutnie bilety na pociąg dowiedziałem się że...........miejsc już nie ma bo wszystkie są objęte rezerwacją. To zupełnie coś odwrotnego od tego co usłyszałem w Łodzi na dwóch dworcach. Nie pozostało nic jak czekać do godź 23 i "polować" na kierowników pociągów(do północy w kierunku Kołobrzegu jechały cztery). Gdy przyjechał pierwszy(z Krakowa) okazało się że nie ma wagonu na rowery, ale na moje prośby kierownik odpowiedział zgodą na wejście i ustawienie rowerów przy WC (dwa wagony od końca). To z kolei "zaowocowało" jazdą na stojąco nad samo morze i kłótniami z najpierw podchmielonymi baranami którzy wsiedli w Bydgoszczy i zaczęli szarpać drzwiami o które oparte były rowery (mimo że stali w wagonie wcześniejszym i mieli dostęp do WC). Potem jakaś baba jaga przyszła i prowokowała ze mną kłótnię o to że jej rowery przeszkadzają. Nie było rady musiałem blokadą od rowerów zablokować drzwi między wagonami, bo by nam rowery uszkodzili. W Gdyni zmieniła się obsługa pociągu i wsiałd taki chamowaty konduktor, który przyszedł i wydarł na mnie ryja, że rowery stoją w przejściu. Co ciekawe konduktor który wypisywał nam bilet w pociągu tuż po wejściu, nic się nie odezwał. Zbolałem te chamskie popisy i zrównałem tego pyskującego buraka z ziemią dopiero w Kołobrzegu. Słuchajcie możecie mi nie wieżyć, ale te nasze Intercity w wersji TLK to nie dość że lipa, to jeszcze z takimi burakami w obsłudze(choć muszę przyznać że to nie dotyczy wszystkich, normalnych też spotkałem). Co roku to samo mimo że chodzi głównie o okres przejazdów w wakacje. Co tym kołtunom te rowery przeszkadzają, że w jednym pociągu można, a w innym już nie.

---------- Post dodany o 20:07 ---------- Poprzedni post był o 19:51 ----------

Żeby było trochę normalnie, dodam coś o powrocie. W Szczecinie wsiadłem z córką do prawdziwego wagonu do przewozu rowerów w pociągu jadącym ze Świnoujścia do Krakowa Zabierzowa. Połowa wagonu miała haki, było też sporo miejsca by rowery normalnie oprzeć. W drugiej połowie wagonu za pleksą, wygodne niemal lotnicze fotele. I to było wręcz wzorcowe warunki, co dowodzi że jak się chce to można.
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 23.08.13 o 20:01

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Andrzeju mnie już obrzydło barowanie się co roku z kolejową fikcją. ...
    Żeby było trochę normalnie, dodam coś o powrocie. W Szczecinie wsiadłem z córką do prawdziwego wagonu do przewozu rowerów w pociągu jadącym ze Świnoujścia do Krakowa Zabierzowa. Połowa wagonu miała haki, było też sporo miejsca by rowery normalnie oprzeć. W drugiej połowie wagonu za pleksą, wygodne niemal lotnicze fotele. I to było wręcz wzorcowe warunki, co dowodzi że jak się chce to można.
    Szczerze mówiąc ja nie rozumiem tego towarzystwa. Ty masz kasę i potrzebę przemieszczemia się, oni chcą ją zarobić, powinni zrobić wszystko byś mógł ją zostawić w ich firmowej kasie z uśmiechem i zadowoleniem.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Widzisz cały czas powtarza się znany od lat scenariusz. Kolej zwłaszcza tzw Intercity TLK olewa rowerzystów nie dołączając podczas wakacji do dalekobieżnych pociągów wagonów na rowery, albo dołącza wg dziwnych zasad. Informacje na ten temat na dworcach też się wzajemnie wykluczają. Moim zdaniem chodzi o zwykłe olejstwo, bo od kolejarzy wiem, że wagonów rowerowych się nie sprawdza technicznie i nie przedłuża się poprzez przeglądy dopuszczalności do ruchu. Dlatego wiele stoi na bocznicach dworców, często schowane za innymi, a w pociągach ich nie ma. A przecież ruch grup rowerowych nad morze co roku się zwiększa, jest wielu chętnych na dojazd do portów i wycieczki promami na Bornholm, do Danii czy Szwecji. Trudno to logicznie wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje, bo przecież rowerzysta też płaci za przejazd. Ja jestem tym już tak zmęczony i zirytowany że brak mi słów aby zażenowanie określić. Co roku zachęcałem swoje pociechy do wyjazdów, wkładałem w organizację mnóstwo serca i wysiłku. Dziewczyny zawsze mówiły że chętnie by pojechały, bo jazdy na rowerach się nie boją, a zwiedzać lubią. Ale zawsze też dodawały że tak w pociągach jeździć nie chcą, i tu z mojej strony jest największa złość, bo te durne pały zrażały rok po roku moje panny do dalekich wyjazdów. Tylko ze względu na dzieci, paru osobników nie dostało w mordę, bo chyba się ze mną zgodzicie, nikt nie lubi za swoją kasę być robiony w balona i narażać się na niewygody czy uszkodzenie rowerów zdobytych za ciężkie pieniądze.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cześć Januszku, dobrze widzieć Twoją krzywą pysk
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Witaj sympatyczny mój kolego, straszne miło Ciebie widzieć w moich skromnych wątkowych progach.

---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post był o 22:52 ----------

Ale co zrobić, taki ten nasz kraj dziwny od kilkunastu lat, że logika i normalność nienormalne się stały a kolej jest jednym z przykładów. I to by było na tyle w tym temacie, bo nie chcę Was nudzić i tego wspominać. Za rok...............i tak pojadę jak tylko zdrowie dopisze, a rowerowi krzywdy zrobić nie dam.VERTE

---------- Post dodany o 23:03 ---------- Poprzedni post był o 22:57 ----------

A ze wspomnień przyjemniejszych dodam, że pobyłem sobie z córką w ośrodku byłej firmy w Dźwirzynie, byłem wieczorkiem w Kołobrzegu, potem przejechaliśmy do Mrzeżyna, i tu spotkała nas miła niespodzianka. Otwarta została niedostępna do niedawna część drogi do Pogorzelicy, z której wytyczono ładny prowadzący przez lasy i szutry(bruk też) szlak rowerowy. Opiszę to dla chętnych w osobnej formie i pokażę na zdjęciach. Będzie przewodnik rowerowy dla wszystkich forumowiczów, którzy może na rowerach będą chcieli tamte ładne tereny pozwiedzać. Na razie z konieczności piszę o tym w formie zapowiedzi, ale bez zdjęć. CDN

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Ty już przestań tyle ględzić tylko foty zapodawaj!!! . Co Ty myślisz, że to klubokawiarnia? To poważny wątek rowerowo-fotograficzny.
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Przykro mi, ale na razie nie mogę. Obróbka tego co możliwe w trakcie. Ale już niedługo na pewno coś wstawię. Nie będzie nudno, cierpliwości.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Koledzy mam pytanie:
    czy ktoś z Was wie gdzie można dokpić kabel do E-30 pozwalający zgrać fotki bezpośrednio na komputer lub laptop???

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Tu chyba najtaniej?
    http://goo.gl/82EeeQ
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Dzięki