Leśne zdjęcia ciekawe.
Leśne zdjęcia ciekawe.
Trochę zaświeciło więc poszedłem poszukać blasków. Dzisiaj też. Sprawdzę jeszcze czy nie krzywe i może coś wstawię.![]()
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 2.06.13 o 16:18
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 2.06.13 o 16:22
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Po pierwsze- z foty wcieło Bikera, gdzie on???
po drugie- prawy słupek betonu i tak krzywyczy ja mam zwidy
po trzecie mam pytanie:
1. jak się wyświetla siatkę w E-3- bo jeszcze nie mam instrukcji. Jest poziomica, są dwie linie dzielące kadr na pół, ale ja siatki nie znalazłem. Może to te linie są rodzajem siatki ?
2. zrobiłem sobie w domu test na "sucho". Postawiłem aparat na statywie i wycelowałem w TV i...... Dlaczego jak na poziomicy statywu jest poziom, to nie ma go na aparacie??
Ten sam test zrobiony "z ręki" pokazał zgodność pionu i poziomu w aparacie, ale krzywe wyszło zdjęcie bo aparat był de fakto ustawiony krzywo. Coś mi się tu nie zgadza w ustawieniach.
Miło Was widzieć, wiem że macie dobre chęci więc radźcieco źle ustawiłem![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 2.06.13 o 16:47
Telewizor krzywo stoi
Instrukcja: http://www.olympus.pl/site/rmt/media...MANUAL_PL..pdf
Piotruś to dlaczego jak zgram ręcznie wskaźniki pionu i poziomu w aparacie(zielone) aparat mam ustawiony krzywo(przechył na prawo)??
Chodzi o E-30 chyba, a nie o E-3
Masz na ekraniku takie opcje:
pociomica pionowa i pozioma + dwie linie na krzyż przez środek ekranu
wszystkie punkty autofokusa
wszystkie punkty + histogram
wszystkie punkty + zielony kwadrat obszaru ostrzenia
4 obrazki WB lub naświetlenia
wszystkie punkty autofokusa + linie celownika z podziałką
i tyle
Zmieniasz wielokrotnym naciskaniem info .
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 2.06.13 o 17:05
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||