E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Andrzeju a możesz jaśniej z tą krzywizną???
Jeśli piszesz o zdjęciach wyżej, to wyprostowałem jak umiałem.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez apz ; 9.05.13 o 11:30
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Aparat był skierowany lekko w dół, fakt. A fotki starałem się wyprostować w Gimpie i Wieverze. Wydawało mi się że wyszło w miarę dobrze, ale........
Korygowałem zniekształcenia obrabiając Rawa w Ol. W3. trochę się w tym zaczynam gubić, bo zrobiłem jpegi, które też lekko wyprostowałem. I teraz po Waszych uwagach widzę że coś jednak jest nie tak. Mam kolejne zdjęcia z wnętrza bunkra. Tam aparat leżał na stole, podłodze, czasem podparty woreczkiem z grochem bo nie miałem statywu. Wiedziałem że zdjęcia będą do wyprostowania ii teraz nad nimi pracuję.
No cóż życie dostarcza ciągłych korekt w sugestiach i praktyce. Przyjżę się tym fotkom jeszcze.Jak będzie trzeba zrobię korekty.
dzięki za rady
Andrzeju siatki i poziomicy w aparacie nie mam, a nowy póki co to wyłącznie marzenie.
Ostatnio edytowane przez apz ; 9.05.13 o 15:02
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Andrzeju ja sobie sprawdzę Twoje info. Nie robię zdjęć na podglądzie, więc możesz miec rację. OBY![]()
Sprawdziłem apz-cie jest opcja kratownicy w E-520. trzeba na Live View wcisnąć pięć razy INFO. Bóg mi świadkiem nie wiedziałem, ale teraz z tego zkorzystam![]()
Na wczorajszą "Noc muzeów" wybrałem się do lokomotywowni w Skierniewicach. Zanim zjechała się gromada entuzjastów lokomotyw, mogłem sobie w spokoju pospacerować pośród starych ciuchci i zrobić nowe wersje fotek.
Ponieważ materiał jeszcze pachnący nowością na początek przedstawiam jedną z fotek
1.