Nie wiem czy będzie częściej używany. Dla przeciętnego "obrabiacza" plików różnica w odbiorze jest praktycznie niezauważalna.
Na pewno przeportowanie bibliotek z GTK na Gegla da większą szybkość pracy.
Nie wiem czy będzie częściej używany. Dla przeciętnego "obrabiacza" plików różnica w odbiorze jest praktycznie niezauważalna.
Na pewno przeportowanie bibliotek z GTK na Gegla da większą szybkość pracy.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Witam bratnie Bikerowe dusze. tak sobie na szybko przejżałem Wasze analizy. Tu dopiero widac jaka ze mnie prosta dusza z tymi fotkami i ich obróbką.
Wiecie co, chyba najbliżej mi będzie do tego co napisał helmuth. Olympus Viewer i Gimp, mnie to naprawdę wystarczy. Program Olka zawsze mi pasował ze względu na swoją prostotę, obrobiłem w nim większośc swoich zdjęć. Dodatki potrzebne były do korekty perspektywy, bo niestety sporo budynków "położyłem".
Ale chłopaki zanim ja coś zacznę robić Gimpem, muszę poznać parę definicji, żebym ze zdjęć masakry nie zrobił.
Napiszę do Was zestaw pytań i proszę o dopowiedzi. Postudiuje też inne źródła. Jak znajdę chwilę, wezmę na warsztat testowy kilka fotek, obrobię sam i pokaże co zrobiłem. Tylko wybaczcie to musi być powoli, bo teraz praca jest dla mnie najważniejsza, chyba nie muszę mówić dlaczego.
Bardzo Wam dziękuję za obecność tutaj i chęć mojej edukacji fotograficznej. Będziemy w kontakcie.
Pozdrawia Was wdzięczny Biker
A w prezencie, secesyjna willa Leopolda Kindermana. Przepiękny budynek (obecnie w remoncie) w którym mieściło sie do niedawna przedszkole. Nie moge sie doczekać, żeby zrobić sobie tam nowe foty z zewnątrz i w środku.![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 13.02.13 o 01:32
He, gdzieś w przestrzeniach dyskowych Go znalazłem
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
To ja sobie o niebieskich migdałach na szczytach Jurajskich rozmyślałem, a Bodzip mnie........cyk
no to się zrewanżuję obrazkiem z ...........
Dostałem rawa od Bikera, zaraz coś wrzucę.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Zanim Boguś przygotuje materiał , ja wrzucę zdjęcie nad którym się męczyłem w Gimpie. Próbowałem je wyprostować, ale bezskutecznie. Problem stwarza mi posługiwanie się narzędziami programu. Sama perspektywa za bardzo mi nie pomaga. Ale ja mogę nie wiedzieć jak i w jakiej kolejności uruchomić odpowiednie narzędzie. Przydały by się prowadnice, jak to radził helmuth, może ktoś z was podpowie jak je w nowym Gimpie uruchomić, bo zdjęcie jest zniekształcone.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|