|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ostatnio edytowane przez And.N ; 12.02.13 o 18:06
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Wybieram bestie, ma większą szanse przeżycia zwłaszcza w Babilonie.......
---------- Post dodany o 17:08 ---------- Poprzedni post był o 17:07 ----------
Dla mnie jak ktoś daje ogólny dostęp do kodu to daje, a jak wybiera upoważnionych to też daje ale w doopę...
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
To ja Wam napiszę tak:
W tej sprawie, żeby to rozjaśnić na forum, dzwoniłem do Adobe BOK cztery(4) razy i z każdym telefonem, miałem inną odpowiedź:
Ja: czy oprogramowanie CS2 jest udostępnione dla każdego za damo
niunia: tak oczywiście każden jeden, może se go wziąć i używać do woli.
Ja: czy, ale, a może..
niunia: tak oczywiście, na pewno
godzina później(sztyrlic o tym nie wiedział)
Ja: czy CS2 może ściągnąć i używać każdy
niuniek: Niee nie wolno! To tylko dla tych co kupili jak nie kupili niech sp****ą piraty jedne
Ja: to po cholerę to daliśta
niniek: bo tak bo stare serwery licencyjne co były to już ich nie ma.
pół godziny później od ostatniej godziny czyli już półtorej godziny(sztyrlic dalej o tym nie wiedział - chrzanić go)
Ja: czy może CS2 używać każdy?
niuniek: Niee tylko ci z pudełkami od Mostowiaków
Ja: bo co?
niuniek: Bo w ryja i BSA.
Ja: to po cholerę żeśta dali
niuniek: Panie kup se Pan CS6 i po krzyku (film taki był)
Ufff.
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 12.02.13 o 18:15
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Zacytuję fragment wypowiedzi osoby z internetu autor snicer:..." Podziwiam tych (szczególnie firmy), które "na wariata" instalują to co poszło w świat, a później płacz jak BSA wpadnie. To jest wersja nie wymagająca aktywacji przez internet dla osób i firm posiadających oryginalne nośniki i dokumenty potwierdzające zakup wersji CS2."..., myślę, ze gościu ma rację. To by było zbyt piękne mieć za darmo i legalnie Photoshop CS chociażby w wersji CS2![]()
Dobra, skończe z CS-em. Janusz pisał, że dopiero robotę załapał, więc po dyskusji.
Z dobrych programów, mających możliwości zostaje Gimp i długo, długo nic.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ja z kolei poleciłbym Photoshop Elements. Dla amatora będzie łatwiejszy w obsłudze, bardziej intuicyjny interfejs.
Bez problemu otworzy w nim pliki RAW (w Gimpie już gorzej) choć moduł ACR w nim jest dość okrojony do podstawowej obróbki wystarczy, a resztę w samym programie Elements można dopracować.
Jak nazbierasz 350 złociszy to polecam.
No ale znowu wyskakujesz z softem za który trzeba paręset złotych zapłacić. Dla jednego 350zł to jak splunąć, dla drugiego więcej niż 1/4 miesięcznej pensji (licząc wg ustawowego minimum). Niech się Janusz spróbuje z GIMP-em oswoić. Poza czasem nic go to nie kosztuje. Ja od lat korzystam z GIMP-a i jestem zadowolony, mimo że jakbym się uparł to i PSa bym kupił. Tzn. psa mam![]()
The question is, who cares?