Strona 143 z 401 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.421 do 1.430 z 4006

Wątek: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

27 lat mieszkałem na osiedlu Radogoszcz Zachód i bardzo lubię tą "FABRYKĘ-POMNIK". Masz rację, wracaj i foć i pisz o historii bo z TV to jedynie można się dowiedzieć, że w czasie wojny to samych Żydów mordowano a inne nacje jedynie co to tylko balowały i nawet nie zauważyły, że jacyś Niemcy (upsss sorry, powinienem napisać Naziści) do ich kraju na wakacje czołgami przyjechali

Nie wiem Biker czy wiesz ale kilka kilometrów dalej na pograniczu Łodzi i Zgierza w lesie zgierskim są groby pomordowanych przez NIEMCÓW harcerzy. Będę tam kiedyś znowu na spacerze z córką to zrobię zdjęcia i wrzucę u Ciebie w wątku bo on taki fajny patriotyczny . Przepraszam za użycie słowa patriotyczny bo to teraz przecież takie niemodne, bercierskie i obciachowe.
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 1.02.13 o 01:06
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

CzaRuś wielkie dzieki za odwiedziny i ciekawe ifo. Ja bym chętnie do tego lasu na parę fotek pojechał, ale to ode mnie szmat drogi. A do obozu na Radogoszczu to dzisiaj córke zabrałem przy okazji wizyty w szpitalu. I ku mojej radości bardzo ją to miejsce zainteresowało, nic o nim nie wiedziała i objecała że tam ze mną rowerkiem przyjedzie. To najpiękniejsza nagroda za to co robię, bo właśnie do naszej młodzieży to wszystko adresuję. Może trochę sama sobie przekaże o naszej historii, zanim jej całkowicie świadomość i wiedzę wypiorą. Ja o tym wiem od dziecka bo mnie tam kiedyś ojciec zaprowadził i w szkole trochę mówili.

Jest stacja Radegast w Lizmanstadt Getto i jest obóz na Radogoszczu, a to też Radegast(po niemiecku). Tylko że o tym drugim dziś duzo mniej się mówi, a nie uczy wogóle. A czy to patriotyczne, może. Siedzi we mnie to głęboko i do poznawania historii zachęca, a że mam Oleczka pod ręką chęć jest jeszcze większa.
    Resztę można sobie samemu ocenić.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Zapraszam na małą wycieczkę po Łodzi, ale tym razem nieco inaczej widdzianą.
    1. Słońce, cień i mury....Manufaktury
    2. Brama też wydawała mi się ciekawa
    3. W bramie Piotrkowskiej 77 ścianę zdobi takie malowidło, zrobiłem z niego wersję otworkową
    4. Przy ul. Andrzeja Struga w lustrach C.H. odbija się zabytkowy budynej dawnego Domu buta, a w głębi ładna kamienica
    5. A na drugiej stronie ul. A.Struga słońce "zacieniowało" zabytkowy budynek w którym pamiętam kino.
    W głębi widać kościół Podwyższenia ś. Krzyża przy ul. Sienkiewicza
    I tak polując na ciekawe kadry przeszedłem 2 km ul. Piotrkowskiej

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Biker zrób coś z tą bramą, no proszę Cię... patrzę i cierpię.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

BIKER Twoje foty za 300 lat będą niezłą dokumentacją
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Andrzejku tak program wyprostował, ale OK, wyrzucę to i zrobię drugie.
    CzaRek tak po drodze mi było i słońce świeciło, a bez Olka nie wychodzę

---------- Post dodany o 00:08 ---------- Poprzedni post był o 00:02 ----------

Tu jest "rekompensata" za wszelkie cierpienia
    5. To też brama do Manu

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Ja Ci tu wieczorem wrzucę kawałek ogrodzenia, co w Krakmana nie trafiłem, tylko jak kulą w płot
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Miło Ciebie Boguś widzieć przy moich obrazkach. Nasz Andrzej apz wspomniał coś o cierpieniu na widok pokazanej wyżej bramy Manufaktury. Fotka została wyprostowana w Mirkowym programie. Kadr jest wąski, bo ja faktycznie chciałem wycinek, tak trochę na próbę. I mnie się spodobało, więc wstawiłem pokazać, ale to ja i mój gust wcale doskonały być nie musi. Niezależnie od tego taki kadr świetnie nadaje się na...hadeera i taką wersję zamierzam zrobić.

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Miło Ciebie Boguś widzieć przy moich obrazkach. Nasz Andrzej apz wspomniał coś o cierpieniu na widok pokazanej wyżej bramy Manufaktury. Fotka została wyprostowana w Mirkowym programie. Kadr jest wąski, bo ja faktycznie chciałem wycinek, tak trochę na próbę. I mnie się spodobało, więc wstawiłem pokazać, ale to ja i mój gust wcale doskonały być nie musi. Niezależnie od tego taki kadr świetnie nadaje się na...hadeera i taką wersję zamierzam zrobić.
    BIKER, myślę, że APZ-towi chodziło o lewą część zdjęcia. O na jeszcze jest do podprostowania.
    Pozdr

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

sprawdzę jeszcze raz prostowanie.