Raczej chory bo w normalnych warunkach siedział bym w biurze i dłubał swoje bzdury na komputerze. Tak się kończą kontakty z dzieciatymi kolegami...
Raczej chory bo w normalnych warunkach siedział bym w biurze i dłubał swoje bzdury na komputerze. Tak się kończą kontakty z dzieciatymi kolegami...
Ten Twój Lightrom to wersja demo???
Jak trochę usprawnie laptopa, tez sobie demo pobiorę, na zakup mnie nie stać.
---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post był o 22:13 ----------
To tak żeby było co oglądać, kolejny zimowy pociąg![]()
Nie wiem jak mam Tobie odpisać, więc krotko nie mogę, muszę pilnie prace znaleźć może wtedy. Reszta jest zbyt smutna![]()
Tak uściślając to nie demo tylko trial. Demo przeważnie wiążę się z jakimiś ograniczeniami w działaniu. Program w wersji testowej jest w pełni funkcjonalny. Jest tylko ograniczenie czasowe. Tylko do celów komercyjnych zapewne takiej wersji używać nie można. Polecam pobrać i protestować. Jest w necie sporo poradników do programu. Nie jestem pewny czy Adobe udostępnia znów na czas 3 miesięcy.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 22.01.13 o 23:24
Muszę sprawdzić na Adobe bo mam tam konto, może Lightrom jest na 3 m-ce w wersji trial.
a może Gimp będzie rozwiązaniem?
http://www.gimp.org/
Mam kumpla co prawdziwe majstersztyki trzaska w tej aplikacji. Nie wiem tylko niestety jak wywołuje pliki RAW ale jeśli dobrze to może warto zaoszczędzić parę groszy?
Że pracuję na Linuxie to do wywoływania używam Darktable. Jest to linuxowa wersja Lightroma. No a do obróbki Gimpa.
Raczej nie narzekam.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||