Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Widać nie mieli podobnego do Bikera, a może to Biker z początków tej przebudowy jest...
---------- Post dodany o 09:17 ---------- Poprzedni post był o 09:16 ----------
To już całkiem niedobrze w tej Łodzi jest jak nawet Ty tam potrzebujesz obstawy...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Witajcie chłopaki, miło widzieć elitę forumową w moich skromnych progach.
Do Jasia: Będę tam chodził do skutku, aż sfotografuję to co pamiętam jeszcze z dzieciństwa, zanim to zrewitalizują bo mogę przy takich talentach urbanistycznych i gospodarzach tego nie dożyć. A ja bardzo lubię focić historię tego miasta. Żeby mi tylko na te fotki zdrowia starczyło.
Do Henia: Próbowałem parę razy opanować wstawianie fotek z numeracją, ale nie wychodziło(beztalencie), ale wreszcie............
A co do zdjęć, człowiek się całe życie uczy i ................Ale spoko będzie głównie jakość a braki pójda do kosza.
Do Andrzeja: Długo by pisać o bezpieczeństwie podczas focenia. Wszędzie jest tak samo, sztuką jest dobrać miejsce, czas i mieć oczy szeroko otwarte. W miejskich enklawach i zakamarkach wieczór jako najlepsza pora do focenia może się okazać pechowy i niebezpieczny.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Heniu jest link, bo nie z tego miejsca skopiowałem adres zdjęcia. Drugie weszło prawidłowo.
OOOOOO tu trafiłeś w 10. Gdy robiłem fotkę przed tą ławeczką, stał koło mnie starszy facet z pieskiem. Uprzedził mnie, ze poprzez sprzęt mogę na siebie ściągnąć kłopoty gości stojących ok. 100 m od nas w cieniu budynku. Oni zaczynają od "daj koleś papierosa" a potem..............
Podziękowałem za dobrą radę, ale ruchy mi to przyspieszyło.
Zapowiadałem że wrócę do ruin przedzalni Grohmana i wróciłem, ale nie sam. Nim tam dotarłem z kol. ZbiZ-em, odwiedziłem jeszcze dwa miejsca w których zdobyłem ciekawe informacje. Pozwolą mi one wystapić do odpowiednich osów o zgode na fotki w bardzo ciekawych miejscach. Ale wróćmy do sedna. Dziś pokażę Wam kilka kadrów z zakamarków zrujnowanej przędzalni Grohmana. ja wiem, nie dla wszystkich te zdjęcia będą atrakcją, więc mogę Wam powiedzieć, ze są rodzajem(smutnym) ciekawostki. Zobaczycie je tylko Wy a potem zostaną schowane w moich archiwach.
1. Parterowa hala
2 Szyb windowy lub magazyn
3.Okno na rampę magazynową i tło hali na II piętrze
4. Jedno z pomieszczeń w wysokiej wieży, zapewne byłe biuro
5. Hala na II piętrze
Fotki traktuję jak materiał dokumentacyjno-pamiątkowy, ale i świetny poligon foto i kadry do hadeerów. Niestety brak słońca nie pozwolił zrobić zdjęć na które wciąż mam nadzieję. Ale słońce dla mnie zaświeci..............
Pozdrowerki
Miejsce na foty zacne, pomijając całą otoczkę. Szkoda że fotograficznie niewykorzystane. Trochę jakby Ci nie zależało, byle zrobić foty i cześć. Jakoś brak mi takiego zaangażowania w zdjęcia jakie ostatnio w wypowiedzi wkładasz. A szkoda bo obrazem można wiele powiedzieć.
yamada nic z tych rzeczy. Starałem się pokazać jak najwięcej i jednocześnie sprawdzić ustawienia. Mam do dyspozycji E-30 i 7-14 , nie wypadało tego zrobić inaczej. Można jeszcze poprawić niektóre kadry, no ale to mi miały te fotki pokazać. To nie wszystkie kadry, choć nie mam ich wiele. Jak przygotuję pozostałe, też pokaże.
Dzięki za wizytę i pozdrowerki.