Strona 124 z 401 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.231 do 1.240 z 4006

Wątek: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

Czytam, oglądam te Twoje miejskie foty i jedna rzecz mi się w tym wszystkim podoba: Twój niesłabnący entuzjazm i ulubienie swojego miasta Przepraszam, że zaczynam od niefotograficznej refleksji, ale właśnie taka przychodzi mi do głowy jako pierwsza, kiedy goszczę tutaj. Fotografie Twoje dają fajny przegląd Twoich wędrówek i spojrzenia "oczami miłującymi".
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

W ruinach fabryki strasznie kontrastują te plastikowe okna. NIe wiem, czy to dobrze, ale pokusiłbym się o korektę
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Dzięki chłopaki za wizytę i miłe słowa.
    Była fabryka na ul. Rzgowskiej przy pl. Niepodległośći, lub raczej to co z niej zostało. Widać w niej kontrasty dzisiejszej Polski i Łodzi. Z jednej strony trwa wywózka gruzu po wyburzeniach, po środku w tym co jeszcze stoi znana firma urządziła prowizoryczne ale zabezpieczone magazyny i tam wymieniono okna na plastikowe!!!.
    Części budynków jeszcze nie wyburzono, ale jest tam zakaz wejścia bo strop grozi zawaleniem!!!
    Całość wygląda trochę jak nie z tego świata w sensie logiki, ale to funkcjonuje
    A żeby było ciekawiej wnarożniku "kompleksu" jest wejście do pięknie urządzonego budynku- siedziby znanej firmy
    Od strony skrzyżowania ul. Rzgowskiej i Dąbrowskiego budynek biurowy skutecznie "maskuje" stare gruzowisko.

Mam na oku jeszcze 2 takie fabryki, ale nie wiem czy da się tam wejść żeby coś "ku pamięci" sfocić.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC219004.jpg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	734,9 KB
ID:	77248  
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 26.12.12 o 20:45

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Ja chciałem wejść od tych ruin i dotrzeć na wysoką wieżę i tam zrobić fajne foty słonecznych promieni przebijających się przez stare zrujnowane okna, ale..........prezes się nie zgodził.

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Z zewnątrz też można zrobić nastrojowe wieczorem, na long exposure + latarka.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Nie wiem czy pozwolą, ale na pewno by było warto. Może CzaRmax i barmichał dadzą się namówić na wspólny wypad, to spróbuję porozmawiać i zapytam o zgodę. Dla jednej osoby to mogą się nie zgodzić i zostanie.............pertraktowanie z ochroną.
    A druga sprawa to to, że z zewnątrz to za wiele nie widać, jedynie ten biurowiec ale to już nie jest tak ciekawe.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC218997.jpg
Wyświetleń:	14
Rozmiar:	387,3 KB
ID:	77249  
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 26.12.12 o 21:09

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Widać, że obiekt obiecujący - naprawdę warto się postarać.

| OlyJedi Awatar majeczek78
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria

No ruinki całkiem całkiem. Pozdrawiam.
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Widzicie to jest tak. Większość tego typu "resztek" świetności Łodzi jest zrujnowana, zamknięta na cztery spusty, bądź należy kompleksowo do jakichś firm lub tajemniczych właścicieli, którzy albo nikogo nie chcą tam wpuścić, albo udają że ich to nie interesuje najwyraźniej czekając aż się to zawali lub złodzieje to do reszty rozkradną. Dziś foceniem takich objektów interesują się ............tylko wariaci nikogo więcej to nie obchodzi. I wieżcie mi, wiem co piszę. W niektórych przypadkach, te miejsca z w/w powodów są bardzo niebezpieczne i lepiej tam samemu nie wchodzić. Szansa by była tylko w grupowym zobaczeniu za uzyskaną zgodą. Ja już to sprawdzałem kilkakrotnie.

Ale ja tak łatwo nie zrezygnuję, sam czy w grupie podejmę próbę sfocenia co niektórych starych fabryk, nawet w ich zrujnowanej postaci. Możecie mi wieżyć, zobaczycie jeszcze sporo fotek z takich miejsc z ipisem ich historii, to zbyt ciekawe żeby pozwolić na zapomnienie.
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 26.12.12 o 21:38

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Czyli jak w wielu obiektach po-przemysłowych.