Ja się rozejrzę, może się gdzieś trafi![]()
Ja się rozejrzę, może się gdzieś trafi![]()
Cześć Biker ! Kope lat
Ale Ci zazdroszczę rozpoczętego sezonu, ja już pół roku zmagam sie z remontem mieszkania i rower i foto zabawki poszły w kątAle muszę się jakoś zmobilizować! Musze ruszyc w teren bo brzuch mi rośnie, a kolana trzeszczą jak kiepskie plastiki tanich Nikonów :P
Biker! Napisz coś proszę, nie przebierając w słowach abym ruszył d..ę
Pozdrawiam serdecznie![]()
E-520, 14-54II, 40-150, 35macro, Metz58, XZ-1, grip i takie tam...
BIKER - mam nadzieję, że podzielisz się zdjęciami z wnętrza cerkwi.
Mam uwagę na temat zdjęcia z zewnątrz - nie uwierzę, że to najciekawsza strona. Spórz jaką "krzywdę" zrobiłeś bryle budynku. Od strony parku i z tej perspektywy cała wieża chowa się za kopułą i cerkiew wygląda niestety nieszczęśliwie i niezgrabnie. Zdecydowanie lepiej cerkiew wygląda od frontu, tyle że wtedy trzeba się nagimnastykować z siecią trakcyjną na ul.Kilińskiego. Spróbuj.
Pozdr
Witaj Michałku, dzięki za odwiedziny. Chciałbym odpowiedzieć na Twoje uwagi dot. zdjęcia cerkwi A. Newskiego. Masz rację, najlepiej wygląda ona od frontu, ale jest trochę ale.........
W związku z budową dworca Fabrycznego, przebudowuje się również ul. Kilińskiego. Ta przebudowa która już się dokonała, dokładnie na przeciw frontu cerkwi, oznacza że przesunięto oś ul. Kilińskiego bliżej cerkwi, postawiono nowe słupy pod trakcję tramwajową, Przed frontowym wejściem do cerkwi jest tylko niezbyt szeroki chodnik. Tyle opisu, a co to na dziś oznacza. Ano to że zdjęcia naprzeciw frontu, nie da się zrobić w atrakcyjnej formie, bez słupów. Do tego dochodzi jeszcze zaniedbane i "wyszczerbione" betonowe ogrodzenie cerkwi i rozorana ulica. Ja zrobiłem fotkę od frontu w nietypowej wersji.
Wygląda tak 1.Fotka wykonana E-30 +12-60. Cofnięcie się do tyłu, wepchnie w kad, to czego nie chciałem.
Popatrz na ten mur
Jak masz ochotę w niedzielę na plener w cerkwi i na zewnątrz- zapraszam. Mam sprawę dogadaną.
Reasumując na dziś najbardziej atrakcyjny jest widok cerkwi od strony południowej(plecami do budowy dworca) lub od tyłu, bo od północy trzeba by celować pod słońce.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 5.03.14 o 18:39
Teraz coś do galaktycznego kwiatka.
Witaj kolego i dzięki za odwiedziny. Trudno mi jest zachęcać Ciebie mocnymi słowami do roweru, musisz bardzo chcieć to wsiądziesz.
Ja się nie mogłem doczekać.
Mam pewne luźne rowerowe plany dot. przejazdu przez Jurę z Częstochowy do Krakowa tzw. Szlakiem orlich gniazd. Nie wiem jednak jeszcze czy uda mi się to zrealizować. To się wyjaśni po mim powrocie z rejsu do Kopenhagi "Pod banderą Olympusa". Bo to cel najważniejszy na 2014 rok. Jak wrócę oszacuję swoje możliwości.
Piszę o tym dlatego, bo jeśli pojadę, chętnie widziałbym obok jakiegoś innego bikera, a możesz być nim Ty.
Ale na początek wsiądź na rower i potrenuj relaksowo.
Jak będzie temat realny, to do niego wrócimy.
Pozdrowerki![]()
Januszku - dla wyjaśnienia.
W cerkwi prawosławnej i greckokatolickiej jest ksiądz.
Pop, to określenie używane przez wyznawców innej wiary właśnie na księży greko lub prawosławnych.
Często jest to określenie obraźliwe.
Tłumaczył mi kiedyś ksiądz w Bielance, że to odpowiednik gdybyś do księdza katolickiego powiedział: "ty klecho"
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
No wiesz Boguś ja też...............nie wiedziałem.
Na szczęście w rozmowie nie popełniłem gafy.![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 5.03.14 o 21:30
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||