mam następujący problem. wykonuje fotki e30 z falconem 8mm w rawach. wywołuje je przez olympus studio tzn chciałbym wywołać. w programie zdjecie widzę lecz po wykonaniu jpga i jego otwarciu plik jest pusty- ciemność widzę. proszę o pomoc.
mam następujący problem. wykonuje fotki e30 z falconem 8mm w rawach. wywołuje je przez olympus studio tzn chciałbym wywołać. w programie zdjecie widzę lecz po wykonaniu jpga i jego otwarciu plik jest pusty- ciemność widzę. proszę o pomoc.
karol
Proponuję ściągnięcie i zainstalowanie na próbę nowego Olympus Viewera 2 który zastąpił OS.
The question is: What is a Mahna Mahna?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pokaż jakies zdjęcia z tego szkła, jestem bardzo ciekawy efektów. Boję się inwestować w to szkło bez af ale moze to wcale nie jest takie problematyczne jak myślę.
z innymi szkłami jest ok. tylko z falconem mam problem. a efekt jest taki jak w załączonym pliku -czarna plama. Nadmienię, żę w aparacie fotki widzę prawidłowo i w olympus studio (wersja 2.22) też. Ale nie mogę zrobić JPGa.
karol
a możesz załączyć gdzieś tego rawa, tak aby można sobie go ściągnąć ?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
zgodnie z sugestią spróbuje wywołać w czymś innym, mam gdzieś lightrooma i jakiegoś plugina do PSa, zobaczymy. RAWAa, jeśli to nie pomoże to postaram się wrzócić rawa.
karol
no rzeczywiście, że ja na to nie wpadłem... dekielek trzeba zdjąća na poważnie to znalazłem problem. Olympus studio wywołuje również rawy z falconem. Miałem włączoną kompensację zacienienia, gdy opcję odznaczyłem, to już wszystko śmiga.
karol