Jako wstęp do większej galerii - nie kwiatów niestety, bo tych nie udało mi się znaleźć zbyt wiele, zdjęcie małego żółtego zrobione Tamronem SP 90/2.5. Pełna dziura, materiał Velvia.
Jako wstęp do większej galerii - nie kwiatów niestety, bo tych nie udało mi się znaleźć zbyt wiele, zdjęcie małego żółtego zrobione Tamronem SP 90/2.5. Pełna dziura, materiał Velvia.
Jak dla mnie barwy bombaPierwsze zdjecie to abstrakcja. Widac, ze to tez kwiatek, ale sfotografowany w sposob abstrakcyjny. Moim zdaniem lepiej by on wygladal w towarzyswie wiekszej ilosci zdjec bardziej "zwyklych", zwyczajnych, bo tak jest on polowa pokazanych tutaj prac. To troche za duzo, za bardzo uderza. Za malo (nie ma) zdjec posrednich. Trudno mi ocenic pierwsza fotke, bo wedlug mnie powinna byc ona takim "przerywnikiem" w serii zdjec podobnych, w stylu drugiej fotki. Druga natomiast szalenie mi sie podoba
Pzdr
O rane, przepraszam, pierwsza fotka to kawałeczek tej drugiej :-) Chciałem pokazać "crop 100%" ze skanu. Przepraszam, że nie zaznaczyłem tego wyraźniej.Zamieszczone przez suchar
A i miło mi, że kwiatek się podoba. Kolory też przypadły mi do gustu, bo są fantastycznie ładne, moim zdaniem :-)
Zamieszczone przez lgrabun
To dopiero...
W takim razie druga fotka szalenie mi sie podoba, bo kolorki rzeczywiscie niesamowite
![]()
Piękny bokeh Ci wyszedł... Mam wrażenie, jakby kwiatek lekko nieostrawy... ale tło i tak odwraca uwagę![]()
@Aga: kwiatek jest tak ostry, jak trzeba. Na pełnej dziurze robię zazwyczaj, nic więcej nie trzeba ;-)
Ale, zmieniając temat: skanowanie skończone :-)
Zapraszam, jeśli ktoś nie ma dość kropelek:
http://grabun.com/zdjecia/2007/kropelki2/
ten bokeh mnie 'rozwala'[w pozytywnym tego słowa znaczeniu]
.
bokeh bokeh ale ten obiektyw to niezbyt dobrze rysuje.
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
Co Ci się nie podoba w "rysunku" tego obiektywu? (zaraz zaczniemy sobie mówić, co to znaczy "rysowanie przez obiektyw", prawda? :-)Zamieszczone przez szklarz
kurna, bokeh mistrzowski.