Wycofuje się.
Wycofuje się.
Ostatnio edytowane przez ajan ; 8.02.11 o 17:42
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
Jedyne co mi przychodzi do głowy: ...Zostawcie Titanica, nie wyciągajcie go!
Jeżeli coś robisz to zrób to od początku do końca... albo nie rób wcale.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Widzę ajan, że nie masz pomysłu na twarze.....
Zdarzało mi się robić czasem z BW kolor . Ale zawsze powtarzam , ze dokładność , powtórzę dokładność obróbki przekłada się na efekt końcowy .. Tu przesadziłeś z czystymi barwami i wybiórczym "malowaniem".. Czyli mniej "dosadnych" barw , jak kolorujesz to wszystko. Pracuj na warstwach. Efekt ma być taki jakby to było od początku kolorowe, czyli kolory jekko spłowiałe, rozmyte.. Jeśli juz wogóle chcesz stare zdjęcia kolorować....
zrobił się chyba lekki burdel w wątku, może wstaw na początek to zdjęcie i po bożemu będziemy kontynuować...![]()
To zdjęcie było na początku tego wątku ale je wycofałem, bo uważam, że może nie taki był tytuł tego wątku, więc go zmieniam. Ja nie mam możliwości zmiany tytułu tego wątka, ani wklejenia tego foto na początek wątka,nie mam opcji popraw, więc wklejam w tym poście.
Napisałem również do admina , jeżeli pozwolą to zamieszczę.
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
StraszneOsobiście bym się tego nie podjął.
![]()
Fotograf Ślubny
www.przemyslawszklarski.pl
Widziałem gdzieś sposób na nadawanie kolorów zdjęciom w wersji czarno-białej. W skrócie wyglądało to tak, że skanowało się oryginał czarno-biały i inne kolorowe zdjęcia o zbliżonej tematyce, z których z podobnych elementów pobierało się kolor. Przeszukam "makulaturę" i jak znajdę konkrety to dam ci znać. Dodam, że uzyskany efekt wyglądał całkowicie naturalnie.
Mojej rodziny najstarsze foto grupowe, po poprawkach do kolorowania z roku ok. 1930 :
http://img535.imageshack.us/img535/7862/dziadek3.jpg
Ostatnio edytowane przez ajan ; 11.05.11 o 21:35 Powód: zmiana tekstu