Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 119 z 119

Wątek: Desperacja czysta... ( Olympus Studio - zakup)

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez SlawekPS Zobacz posta
    No to kicha. Czy to wszystko musi być tak popiep.... No! To jak te sterowniki zainstalować, aby przy odinstalowaniu OS2 nie zniknęła ta funkcja?
    Po odinstalowaniu OS2 zainstalować same sterowniki.

Znajdź gdzie występują u Ciebie pliki:
    OlyUsbCam.sys
    OlyFirCam.sys

U mnie na Win7 64 sterowniki oprócz tego, że zostały zainstalowane to zostały odłożone na bok do katalogu Windows\System32\DriverStore\FileRepository w katalogach o nazwach zaczynających się na "oly".
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Co do podgladu zdjec.
    Tak sobie teraz pomyslslem. Nowe korpusy maja teraz jzu z reguly wyjscia HDMI (chocby i E-5). Jakby do tego wyjscia podlaczyc nadajnik radiowy do transmisji sygnalu HDMI na odleglosc (sa chyba takie), a do jakiegos dobrego monitora odbiornik. To mielibysmy podglad na duzym ekranie w HD
    Kwestia tylko jak do tego nadajnika zasilanie podlaczyc, bo z tego co wiem to one sa zasilane z sieci klasycznie. Chyba, ze ktos zna jakies rozwiazanie gdzie nadajnik zasilany jest z np. akumulatorka?

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Słuchajcie, czy Sterowanie Aparatem z Viewera działa po skończeniu się triala OS2?

Póki co w tandemie sterowanie chodzi, ale te zabawy ze sterownikami mi średnio wychodzą, tzn OV2 ma opcję Sterowania w menu, da się ją uruchomić [nie wywala tu błędu], ale nie może zlokalizować aparatu... Za dużo się usuwa przy usuwaniu OS2, zlokalizowałam 'drivers' i 'DRVSTORE', ale widać czegoś jeszcze mi brakuje [WinXP]
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Najpierw zainstalowałem OV2, później OS, zrobiłem te fiki miki z kopiowaniem plików i sterowanie zadziałało.
    Ostatnio skończyła mi się wersja testowa OS ale nie odinstalowywałem go i nie zamierzam chociaż nie działa (nie przeszkadza w końcu) i sterowanie z OV2 nadal działa tak jak powinno.
    To mnie cieszy i oby tak było dalej bo to bardzo pomocna rzecz.

Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Ostatnio skończyła mi się wersja testowa OS ale nie odinstalowywałem go i nie zamierzam chociaż nie działa (nie przeszkadza w końcu) i sterowanie z OV2 nadal działa tak jak powinno.
    To mnie cieszy i oby tak było dalej bo to bardzo pomocna rzecz.
    No i tak dalej nie jest. Dzisiaj zainstalowałem jakieś nowe uaktualnienie programu OV i .... zniknęła ikonka sterowaniem aparatem. Na nic próby kopiowania plików do określonych folderów. Olympus załatał "dziurę".
    Pozdrawiam
    Sławek

#######################
    E 620 + ED 14-42 + ED 40-150 + ED 70-300 ; E-PL1 + ED 14-42 + VF-2 ; FL-36 R ; OMD-M5 + ED 12-50 ; TG2

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Odp: Desperacja czysta... ( Olympus Studio - zakup)

Cytat Zamieszczone przez SlawekPS Zobacz posta
    No i tak dalej nie jest. Dzisiaj zainstalowałem jakieś nowe uaktualnienie programu OV i .... zniknęła ikonka sterowaniem aparatem. Na nic próby kopiowania plików do określonych folderów. Olympus załatał "dziurę".
    Że też nie przeczytałem Twojego posta wcześniej. Zanim zaktualizowałem program.
    Normalnie szlag mnie zaraz trafi. Mam nadzieję, że mam gdzieś na dysku wcześniejszą wersję OV2 do zainstalowania.
    Może dostanę bana ale mam to głęboko w korpusie. Jak to możliwe, że Canon daje oprogramowanie umożliwiające sterowanie aparatem z kompa bez żadnych ceregieli i to z najtańsza lustrzanką bez konieczności dodatkowego bulenia za to?
    Najlepiej zajmować się wyprowadzaniem kasy z firmy boczną furtką niż chociaż bokiem stanąć do klienta, bo o stawaniu przodem to już chyba niema co marzyć.

Centus
    Gość

nie wiem czy porada nadal aktualna ale znalazlem cos takiego

http://www.digital-photography.pl/en...a-control.html

wlasciwie przypadkiem bo szukalem info dla kogos z forum o filtrach artystycznych i pomyslalem ze moze sie przydac

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    nie wiem czy porada nadal aktualna ale znalazlem cos takiego

http://www.digital-photography.pl/en...a-control.html

wlasciwie przypadkiem bo szukalem info dla kogos z forum o filtrach artystycznych i pomyslalem ze moze sie przydac
    Dzięki Centus ale to nie pomaga bo chodzi właśnie o to, o czym pisał SlawekPS.
    Po zainstalowaniu uaktualnień do wersji 1.2 przestaje działać sterowanie aparatem co dla wielu osób jest delikatnie mówiąc wkurzające.
    Udało mi się znaleźć starą wersję OV2 na dysku (1.1.1.0) Odinstalowałem uaktualnioną wersję. Zainstalowałem starą (nie da się zainstalować starszej w tym samym systemie [chyba]) Zrobiłem te fiki miki z kopiowaniem pliku z cplugins do plugins (oczywiście Olympus Studio nadal pozostaje zainstalowane choć już dawno jest nie aktywne).
    Zrestartowałem komputer i... wszystko wróciło do normy.
    Instalkę wypaliłem sobie dodatkowo na płytce (tak dla bezpieczeństwa)
    A po tej całej akcji osiwiała mi druga połowa brody.
    A już się bałem, że będę musiał kupić Canona w tym tygodniu.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Nie chce mi się za bardzo analizować dlaczego, ale po upgrade vievera do najświeższej wersji sterowanie E30 nadal działa na moim kompie.
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42