Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 119

Wątek: Desperacja czysta... ( Olympus Studio - zakup)

Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mirek54 i Amigo! - Wielkie dzięki za Wasze posty. Sterowanie i zrzut z 620 na kompa działa idealnie. Kliknąłem co trzeba. Z EPL1 to nie działa, ale pewnie aparat nieprzystosowany, bo jednej funkcji w menu nie widzę, chyba, że gdzieś ukryta w sofcie jak ta w plikach OV2 .
    Pozdrawiam
    Sławek

#######################
    E 620 + ED 14-42 + ED 40-150 + ED 70-300 ; E-PL1 + ED 14-42 + VF-2 ; FL-36 R ; OMD-M5 + ED 12-50 ; TG2

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez SlawekPS Zobacz posta
    Mirek54 i Amigo! - Wielkie dzięki za Wasze posty. Sterowanie i zrzut z 620 na kompa działa idealnie. Kliknąłem co trzeba. Z EPL1 to nie działa, ale pewnie aparat nieprzystosowany, bo jednej funkcji w menu nie widzę, chyba, że gdzieś ukryta w sofcie jak ta w plikach OV2 .
    Na zdrowie
    Też z tego korzystam chętnie.
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Aby uruchomić sterowanie w OV2 trzeba przekopiować plik z jednego do drugiego katalogu no i zainstalować OS2 aby "coś" się zainstalowało. W związku z tym mam pytanie: Czy to "coś" nie można by wyodrębnić jako samodzielnego pliku/folderu i w razie potrzeby tylko wkopiować do osobnego katalogu OV2? Tak, aby nie trzeba było instalować OS2. Mam "alergię" na instalowanie i odinstalowywanie programów w windzie, bo potem ona totalnie głupieje.
    Jeżeli się nie da to proszę napisać - nie da się. I wszystko jasne.
    Pozdrawiam
    Sławek

#######################
    E 620 + ED 14-42 + ED 40-150 + ED 70-300 ; E-PL1 + ED 14-42 + VF-2 ; FL-36 R ; OMD-M5 + ED 12-50 ; TG2

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez SlawekPS Zobacz posta
    Czy to "coś" nie można by wyodrębnić jako samodzielnego pliku/folderu i w razie potrzeby tylko wkopiować do osobnego katalogu OV2? Tak, aby nie trzeba było instalować OS2.
    Ja sobie na przyszłość z tego powodu wyodrębniłem katalog ze sterownikami USB do aparatów.
    Bo z tego co się zorientowałem to tylko te sterowniki są potrzebne do szczęścia a nie cały OS2. A cały katalog zajmuje zaledwie ok 200kB.

Chodzi o katalog, w którym znajdują się kilka plików: oemXXX i setapi.XXX
    oraz dwa podkatalogi: olyfircamXXX i olyusbcamXXX
    (gdzie XXX to dalsza część nazwy)
    Ewentualnie szukaj miejsca z plikami o rozszerzeniu INF oraz SYS i zwróć uwagę czy te pliki są pod system 32 czy 64 bitowy.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    A tak z ciekawości zapytam - po co Wam to sterowanie aparatem z kompa?
    Późno ale odpowiem. Nie chodzi właściwie o sterowanie tylko o zrzut zdjęć od razu do komputera, bo np. w E-1 wyświetlacz jest do niczego i g*wno na nim widać. Ani ekspozycja ani ostrość jest nie do oceny zwłaszcza przy mało kontrastowych i błyszczących przedmiotach.
    Dziękuję kolegom za wytłumaczenie jak uruchomić tą funkcję w OV2. Zainstalowałem studio i zadziałało. Mam nadzieję, że po wygaśnięciu triala i odinstalowaniu OS będzie nadal działać?

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Mam nadzieję, że po wygaśnięciu triala i odinstalowaniu OS będzie nadal działać?
    Jeśli po odinstalowaniu OS zniknie ci sterownik do aparatów (sprawdź w "Menadżer urządzeń" co jest wyświetlane gdy masz podłączony aparat) to nie będzie działać.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    Jeśli po odinstalowaniu OS zniknie ci sterownik do aparatów (sprawdź w "Menadżer urządzeń" co jest wyświetlane gdy masz podłączony aparat) to nie będzie działać.
    No to kicha. Czy to wszystko musi być tak popiep.... No! To jak te sterowniki zainstalować, aby przy odinstalowaniu OS2 nie zniknęła ta funkcja?

Do W98 nie miałem problemów z obsługą instalacji programów i w grzebaniu w plikach ale od XP a teraz przy W7/64 zaczynam się gubić
    Pozdrawiam
    Sławek

#######################

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Późno ale odpowiem. Nie chodzi właściwie o sterowanie tylko o zrzut zdjęć od razu do komputera, bo np. w wyświetlacz jest do niczego i g*wno na nim widać. Ani ekspozycja ani ostrość jest nie do oceny zwłaszcza przy mało kontrastowych i błyszczących przedmiotach.
    Dziękuję kolegom za wytłumaczenie jak uruchomić tą funkcję w OV2. Zainstalowałem studio i zadziałało. Mam nadzieję, że po wygaśnięciu triala i odinstalowaniu OS będzie nadal działać?
    Aa jesli chodzi o szybki podglad na kompie to moze takie cos??

A jaki problem przeniesc stery.

Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A jaki problem przeniesc stery.
    Żaden Tylko trzeba wiedzieć co to za pliki i jak je zainstalować

A patent z przesyłaniem obrazu na tablet fajny.
    Pozdrawiam
    Sławek

#######################

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Taki iPad potrafi wyświetlić RAWy czy trzeba pstrykać w JPGach?