zna ktoś, mam e 410, jestem po przejsciach z naprawą za 800pln i aparatem, ktory nie dziala, 6 miesieczna gwarancja mnie nie dotyczy, uznali, ze sami go uszkodzilismy, Czapskich odpada, oni w ogole nie chca sie w to bawic, z gory dziekuje.
zna ktoś, mam e 410, jestem po przejsciach z naprawą za 800pln i aparatem, ktory nie dziala, 6 miesieczna gwarancja mnie nie dotyczy, uznali, ze sami go uszkodzilismy, Czapskich odpada, oni w ogole nie chca sie w to bawic, z gory dziekuje.
Za 800 zl to bylby o ile dobrze kojarze ryczalt w serwisie olka i byloby sszybko, pewnie, profi i z gwarancja.
pozdro
EDIT: no i znalazlem 826,70 zl brutto
http://www2.olympus.pl/consumer/down...nik_napraw.pdf
Ostatnio edytowane przez nyny ; 5.02.11 o 11:32
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Inna sprawa, ze za zblizona cene moznaby kupic sprawny uzywany korpus tego typu. Chyba?
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
ja nie mogę dwa razy w ciągu miesiąca wydawać 800pln na serwis
A co popsute? Niemądrze, że nie wysłałeś do Olka tylko gdzieś tam naprawiałeś. Jak nie jakaś elektronika wybujała, tylko coś bardziej mechanicznego to możesz oddać na Krakowską, w okolicy przystanku Stradom w stronę rynku - ja tam już tyle sprzętu naprawiłem, że szok - wprawdzie głównie starocie, ale temu panu ufam w 100%. Do czapskich już nigdy nie pójdę - w internecie jeszcze mają dobrą opinię, jednak najwyraźniej od jakiegoś czasu się popsuli - ja im dziękuję. Możesz też spróbować na sienną, przed małym rynkiem, idąc od poczty głównej, albo gdzieś na zwierzynieckiej też jakiś serwis. Jeśli jednak coś poważnego, radzę przeboleć te 800zł i wysłać do olka albo kupić inny korpus (za 500zł wyrwiesz e410).
ninette a gdzie robiłes/łas ta naprawe za 800zł?
w serwisie Olympus Polska?
ja polecam sienna na przeciwko polarsportu.
a czapskich odradzam. przy czyszczeniu puszki porysowali matówke <fail>
Ostatnio edytowane przez Karol ; 7.02.11 o 00:01
w tej cenie to można kupić ładne e-5xx, czasem jeszcze na gwarancji...
zapłacilam olympusowi 8stow za serwis, wymienili na nowy, po tygodniu przestal dzialac (upuściłam go,) zanioslam na czapskich nie wiedzac, ze mam 6 m-czna gwarancje na serwis olympusa, na czapskich nie pomogli a olympus odmowil serwisu widząc ślady po panach z czapskich, kupiłam na razie używane body e 450 ale szkoda mi tak wyrzucać ten e 410,sienną sprawdzę a krakowską mam za rogiem, więc też nie omieszkam zajrzeć![]()
jak upuściłaś, to olympus i tak mógłby nie uznać gwarancji : )
pan na krakowskiej jest spoko. jutro tam będe po światłomierz i oddać pentacona sixa do kalibracji ;d
a na siennej jest... dziwny : )