http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Nie rozumiem Twojego komentarza. Mógłbyś zdradzić skąd taki wniosek, że kupiłem PS żeby robić poziomy i kadrować bo z mojego postu za cholerę to nie wynika.
a Matke Świętą zostawmy w spokoju.
+ żeby nie zabrzmiało za agresywniePS mam od 2,5 miesiąca a poprz. wersji nie używałem, więc nauka jeszcze potrwa. Co więcej PS bede uzywal głównie do grafiki webowej, bo zatwardziały ze mnie antyfan tuningowania softwarowego zdjęć.
Ostatnio edytowane przez marcopolo ; 3.04.11 o 19:19
A wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu, a przed zapisaniem?
@slaszysz
jeśli zdjęcie jest nie ostre bo tak zostało zrobione to najpierw wyostrzam nast. pomniejszam i dopiero zapisuję. pomniejszenie robię z opcją ponowne próbkowanie metoda dwuszescienna(wyostrzanie, najlepsze do redukcji). Po zmniejszeniu już nie wyostrzam.
ale wydaje mi się że nie w tym jest problem. Powtórzę: otwieram zdjęcie w Windows i jest ok - ostrość akceptowalna -> otwieram w PS i już cały obszar zdjęcia ma utratę ostrości.
Zaraz ściągnę jakiegoś Gimpa i sprawdzę czy jest podobnie.
Dość denerwujące zachowaniebo nagle okazuje się, że z 6 wybranych zdjęć każde jest nieostre.
każde zdjęcie po zmniejszeniu trzeba wyostrzyć wynika to z (algebty)znaczy zmiany rozdzielczości zdjęcia.
a uwaga mirka odnosiła się do tego że Ps to bardzo zaawansowane narzędzie, robienie poziomów i kadrowania nijak się ma do wydanej kasy na ten soft. to tak jakby strzelać z armaty do komara, można tylko po co ro.........ic cała wieś![]()
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
slaszysz i taztaz dzieki piękne, to chyba tu był pies pogrzebany, nie wyostrzałem po zmniejszeniu.
przy okazji czy do wyostrzania używacie narzędzia wyostrzanie inteligentne? jesli tak to czy stosujecie jakieś stałe parametry tej opcji, używane przy każdym zdjęciu?
może następnym razem spróbujesz z perspektywy "sąsiedniego" krokusa i porównasz rezultaty?
Wszystko jest trudne nim stanie się łatwe...
E-520, ZD 14-42, 14-45, 40-150, 70-300