![]()
a więc chodziło o 14-150... toc to maleństwo jest... idź do sklepu i popatrz na 50-200, albo hehe 35-100![]()
![]()
a więc chodziło o 14-150... toc to maleństwo jest... idź do sklepu i popatrz na 50-200, albo hehe 35-100![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
35-100 wolę nawet nie oglądać. Bo jak się napatrzę to w dziale sprzedam może pojawi się np nerkaZamieszczone przez grizz
![]()
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
mały dodatek informacyjny, aby nie zakladac nowego tematu: w Vobisie E-330+2kit jest za 2599PLNZamieszczone przez kowal73
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Podwójny kit już raczej nieosiągalny, w e-sklepie nie ma napewno, ale dziś kupiłem z 14-42 za 2199 jak ktoś się jeszcze wacha czy kupować to ostatni dzwonek, za chwile moze się okazać ze poniżej 3tyś nie będzie można go nigdzie dostać.Zamieszczone przez zigger
pozdrawiam
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Wlasnie dzis odwiedzilem vobis i nabylem 2kit, akku sie ladujeCo do dostepnosci, to faktycznie chyba malo juz ich jest. W poniedzialek byly 2 lub 3 szt., ale dosyc szybko poszly. Zadeklarowalem chec kupna i dzis dotarl.
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Jak byś obejżał to by Ci się przestało podobać. Bydle wielkie i tyle...Zamieszczone przez kowal73
Witam ponownie
po pewnym czasie nie bytu na forum
swego czasu napisałem iz poszukuję aparatu d o focenia :
sportu :siatka/piłka nożna/rajdy
architektury wew/zew: kościoły-witraże,muzea-obrazy(bez lampy)
zabytki i mosty
makro: tylko kwiaty
rodzinne: szybko znikajacy obiekt wiadomo kto
krajobrazy :np Norwegia Austria (w lecie na snowboardzie)itp
pisałem także że wazne są gabaryty i waga bo ten sprzęt bedzie też użytkować kobieta
co wybrac i jak to pogodzić?hybryda/lustro do 3500 zł
bo canon a530 już nam nie wystarczał
na te pytania uzyskałem tu i na innych forach różne odp
za króre dziękuję oraz przeglądałem odp na wątki zakładane przez inne osoby
i wkońcu wczoraj
nadejszła wiekopomna chwila
mam/mamy, kupiliśmy...........
ale od początku;
wybralismy się z moją kobietą na zakupy do supermarkatu a tam
najpierw fotojoker
i tam konsternacja moja luba patrzy tylko na Nikony ok
ale wybiera D40
fajnie się trzyma i ma PL menu tak mi mówi
ja załamka ale namawiam ją na dalsze oględziny gdzie indziej
drugie podeście to MM
ja chcę Pentaxa K10 ale dostaję reprymendę CENA!!!!!!!!!
no to może k100? ale Ona nieeeeeee nie adny i zle jej się kręci pierścieniem zooma podobno ciężko bleee woli Samsunga GX-1L no to ja znowu załamka
ale z boku stoi OLEK e-400 kit więc pytam ją czy ten może pasi ,na co uzyskuję odp: ok może być też ma PL menu ładny i mały ale nikon lepiej leżał w rączkach, no cóż w tym miała rację ale pokazuję jej jeszcze dla porównania panasa fz-50 i tu prawidłowa reakcja ;NIEEEEEEEE lusterka sa fajniejsze ( to OK) ale nadal jeszcze 0 wyboruno to ja już mam dość i chwytam się ostatniej deski ratunku,ale tak miałem zaplanowane
idziemy do sklepu nr 3 do Vobisu i tam w gablotce są
od lewej Nikon d40, d80 przerwa i wreszcie OLKI E-500,E-400 i E-...
i zaczyna się ponowna jazda porównanie N kontra O
i moja kobietka sprawdza wszystkie od początku i wkońcu WYBIERA(tak jej się przynajmniej zadawało))) a co, nie zgadniecie:
WERDYKT:
-Nikon D80- odpada CENAAAAAAAAAAA(choć fajnie leży jak mówi)
ok akceptuję
-OLEK E-500 - odpada duży nieporęczny brak PL menu
ok akcept.
-Nikon D40 - odpada (uufffffffffffff) , wytłumaczyłem jej brak srubokręta i zwiazane z tym kłopoty,pogodziła się że jednak nie Nikon ale zaznaczyła;
a przecież mój wujek ma i takie fajne fotki robi
(tak miała rację tylko zapomniała że nie D40 a bdb Nikosia ANALOGA i ODPOWIEDNIE SZKŁA)
-OLEK E-400 - odpada choć taki fajny ,mały i ma PL menu BBBBBBBBBOOOOOOO
jak RAZ WIĘŁA DO ŁAPEK E-330 I SIĘ NIM TROSZKĘ POBAWIŁA LV
TO SIĘ W NIM ODRAZU jak to saMa powiedziała ZAKOCHAŁA SIĘ
I NIC TO ŻE NIE MA PL MENU ŻE DUŻY ŻE JAK INNI TWIERDZĄ Z ERGONOMIĄ NA BAKIER ALE MA LV I JEST ZAJEFAJNY
i choć moje słoneczko to blondi ale tym razem się z Nią wpełni zgadzam
(a wcześniej mieliśmy zenity i canona a530)
i wkoń cu jest mam/MAMY GO + 14-42
bo Pan sprzedawca ze smutkiem w głosie po sprawdzeniu w centrali ogłosił że z dualkitem już nie mają z 14-45 mi nie sprzeda bo te sa ale tylko do E-500,więc szybko bo to też końcówka była kupiliśmy ,a w eltkomie za 615zł dokupię 45-150 i będzie git!
Chyba że ktoś z forumowiczów ma na zbyciu w rozsadnej cenie iw dobrym lub lepiej bdb stanie 45-15 i do makro 35 na dobry początek to chętnie odkupię.
przepraszam za przydługi tekst,ale może innym to da do myslenia np tym którzy nie wiedzą czy ich lube zaakceptyją gabaryty E-330
moja tak więc....!
a teraz nic tylko focić ,niestety nia mam długiego majowego wekendu
cóż taka praca ale pózniej to i owszem))
pozdrawiam
Andrzej
Gratuluje wyboru i zycze milej zabawy z nowym sprzetem![]()
Wybór był oczywisty![]()
GRATULACJE!
W jakim eltkomie? Ja nigdzie poniżej 700 zł nie znalazłem 40-150. Czy to sklep internetowy jest?Zamieszczone przez os12
mente et malleo