Mój Ojciec bawił się w robienie odbitek z C-41. Generalnie zanim nie ustaliło się balansu przy pomocy 3 filtrów to 99% odbitek szło na przemiał. Tak to zapamiętałem jako 6 latek. Wczoraj mu pokazałem jak się meczę w Ps i stwierdził: synek, gdybym 25 lat temu musiał się tak "męczyć".
Rolleicord, Canon
flickr
Moze nie tyle odbitek co wycinkow ."Pocztowke" darlo sie na cztery czesci i na kazdej na odwrocie oloweczkiem korekcje sie pisalo.W zasadzie po trzech czterech podejsciach czyli dwoch trzech godzinach prob zaczynalo sie przemial odbitek.Odczynniki sie poprzegryzaly i stabilne byly do pracy.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Slajd, to idzie ok.
Rolleicord, Canon
flickr
Jak bym to widział, te całonocne wywoływanie kolorów. Początki zestawem filtrów i ruskim powiększalnikiem Filtry wielkość mniej więcej ramek slajdów wsuwane w odpowiednie miejsce w powiekszalniku.(nazwy nie pamiętam). Marzeniem był Krokus color i obiektyw do niego Janpolcolor . Zanabyłem taki w końcu i tak jak piszesz: zerowa odbitka , potem kilka prób z różnym ustawieniem filtrów i już ze trzy godziny minęły..
W handlu były wtedy (koniec lat 60-tych) zestawy wywołujące i papier węgierskiej firmy Fortecolor.
Ech łza się w oku kręci....
Teraz mają suwaki i jeszcze paprają zdjęcia....![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
A tak z innej beczki - takie małe, zwinne, zgrabne i poręczne
http://www.czytajniepytaj.pl/tech/ga...nner-1360.html
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Dopóki nie wypuszcza tego wynalazku na rynek to nikt nie wie jaka jest jakość. Na pewno nie będzie taka jak ze skanera ale może być na tyle zadowalająca, że takie mini, mini będzie dla wielu bardziej użyteczne niż skaner. Z filmiku na pewno rzuca się prostota obsługi i to jest plus a resztę życie pokaże![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ