i rzeczywiście raczej go włącz i ustaw na przegladanie zdjec
i rzeczywiście raczej go włącz i ustaw na przegladanie zdjec
Zrobiłem jak mówicie i nic to nie dało. Włączyłem aparat przeglądanie fotek podłączyłem do USB aparat sam się wyłączył tzn zchował się obietyw wybrałem PC i dalej kicha.Zamieszczone przez rafrog
jeśli po podłączeniu się wyłączył to mozna zakładać że jest komunikacja miedzy aparatem a komputerem.
sprawdzałes w menadzerze urzadzen?
Sprawdzałem niczego nie wykryło. Są dyski CD-ROm ale urządzenia nienznageo nie ma. Próbowałem także przez program Olympusa, który dostałem z aparatem i wyskakuje wiadomość ze żadne urządzienie nie jest podłączone do portu USB.Zamieszczone przez rafrog
wydaje mi sie ze FE 240 powinien być widoczny jako dysk wymienny w Mój komputer. Jesli go tam nie ma i komputer go nie wykrywa obstawiałbym chyba bład Windowsa.
spróbuj może na innym komputerze
Specjalnie zrobiłem format zainstalowałem od nowa Wndowsa więć błędów nie powinno być.Zamieszczone przez rafrog
ano nie powinno być.
- masz inne urzadzenia na USB ? (może masz USB w BIOS'ie wyłączone)
- może uszkodzony jest kabel USB ?
Przełączyłem w biosie pozycję OnChip USB i OnChip USB 2 na enabled i po chwili jeszcze raz wszedłem do biosa i były one ustawine nadal na DisabledZamieszczone przez rafrog
a wychodząc z BIOSA zapisałeś zmiany?
Przy wyjściu dałem Yes to chyba wystarczy. Chyba że robi się to inaczej do biosa wchodze rzadko więc nie bardzo wiem.Zamieszczone przez rafrog