Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 124 z 124

Wątek: Loża zdrowego rozsądku

| OlyJedi Awatar janek222
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tak czytam ten ciekawy wątek i muszę stwierdzić, że jednak z tą nauką różnie bywa i na temat tego gdzie można się czegoś nauczyć, też można napisać książkę
    Niestety znam przypadki, gdzie nauka poszła gładko, tylko wnioski moim zdanie wyciągnięto błędnie. Okazuje się, że po odpowiednim kursie, przechodzi ochota na robienie zdjęć własnemu dziecku bo przecież w domu zawsze bałagan, coś tam w kadrze nie tak, a przecież każde zdjęcie powinno być super hiper ekstra. Tylko ile ciekawych chwil przez to umyka?
    Ja fotki robię dla przyjemności, wiedzę na temat przysłony i czasu posiadłem po przeczytaniu instrukcji do aparatu, o robieniu zdjęć można się sporo dowiedzieć na tym forum... Ważne są jednak wnioski które każdy wyciąga sam. A ocena zdjęcia? Moim zdaniem ważne, żeby zdjęcie podobało się autorowi (w przeciwnym razie sam pewnie by zdjęcie skasował - przynajmniej ja tak robię), reszta jest nieistotna, no chyba, że ktoś startuje do miana artysty, ale to już zupełnie inna historia...
    FL50 zapinane czasem do Fuji X-T4...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez janek222 Zobacz posta
    Tak czytam ten ciekawy wątek i muszę stwierdzić, że jednak z tą nauką różnie bywa i na temat tego gdzie można się czegoś nauczyć, też można napisać książkę
    Niestety znam przypadki, gdzie nauka poszła gładko, tylko wnioski moim zdanie wyciągnięto błędnie. Okazuje się, że po odpowiednim kursie, przechodzi ochota na robienie zdjęć własnemu dziecku bo przecież w domu zawsze bałagan, coś tam w kadrze nie tak, a przecież każde zdjęcie powinno być super hiper ekstra. Tylko ile ciekawych chwil przez to umyka?
    .
    Przecież jak już się naumiesz, to możesz posprzątać w szopie. Wiem, szkoda czasu, i tak patrzymy na swoje zdjęcia wybiórczo.
    Książki zdarza mi się czytać, a na forum raczej szukam ciekawostek lub pytam o różne rzeczy, które nasuwają się w fotograficznej praktyce ...
    Staram się nie następować nikomu niepotrzebnie na odciski, i nie robić osobistych wycieczek. Uczę się oglądając zdjęcia i czytając niektóre do nich uwagi.
    Chętnie słucham i czytam , za dużo ostatnio piszę. Trzeba będzie przestawić zwrotnicę. Czekam na wiosnę - już wkrótce - więcej czasu w plenerze, mniej przed monitorem .
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez konradkkk Zobacz posta
    ja mam pomysł taki ale nie wiem czy to możliwe do zrealizowania by w galerii oceny do zdjęcia były widoczne po ocenieniu przez osobę a nie przed i może 10 znaków uzasadnienie do co wystawionej oceny
    jestem za!
    Zapewne zwiększyła by się paleta ocen

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Po dyskusji zamiast lepiej, to mam wrazenie, ze sie gorzej robi...
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów