serwis sigmy -strona Trzeba zadzwonić lub napisać - gdzieś przed wakacjami trafiłem na taką informację z cennikiem ponad 200 zł poza gwarancją.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzięki za natymiastowe odpowiedzi. W celu wyjaśnienia pisząc o mydleniu mam na myśłi małą głębię.
Trochę mnie przekonaliście już do tej sigmy. Wymarzyła mi się ona, lecz negatywnie o niej piszę po lekturze na optyczne.pl
(link http://www.optyczne.pl/140.1-Test_ob...EX_DC_HSM.html)
Przestraszyłem się słąbego AF. Czy jakieś inne propozycje co do szkła?
karol
W podobnej ogniskowej - "Lejca" 25/1.4, jak gdzieś trafisz.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Dziś rano było ogłoszenie na naszej giełdzie o sprzedaży.
Długo nie powisiało...
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 26.01.11 o 22:46
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Szkło - kozak. Niesamowicie ostre, jak na mój gust.
Witam serdecznie.
To prawda ale tylko na pełnej dziurze, później w miarę przymykania aberracja chromatyczna skutecznie psuje rozdzielczość, co akurat do takich zastosowań będzie jak znalazł. I ogniskowa optymalna na coś szerszego niż portret...
Polecam do zdjęć na pełnej dziurze, kiedy trzeba wykorzystać do maksimum światło zastane.
Tylko mimo jasności ostrzy wolniej i mniej trafnie niż zwykły 14-54.
Pozdrawiam.
Temat mam nadal aktualny (przypomne, że chodziło o szkło z małą GO). Ponieważ foce dorywczo po za ślubami mn. reportaże z imprez sportowych i nie tylko dla lokalnej prasy, a na polecany 35-100 mnie nie stać, mój wybór padł na 50-200 - choć starsza wersja bez SWD z braku kasy. Po głębokich przemyśleniach i przeczytaniu opinii mądrzejszych, uważam, że lepiej mi się przyda niż stałka i częściej będę korzystał z tego szkła. Proszę o opinię
karol
Jak nie ma to byc stalka, i budzet nienaciagnie sie na 35-100, no to 50-200 powinno byc ok, chociaz z plytka GO sie bedziesz musial nameczyc.
A na jakim body to ma fruwac wogole?
pozdro
EDIT: Juz doczytalem gdzie indziej, ze to ma banglac na e30.
Ostatnio edytowane przez nyny ; 11.04.11 o 20:41
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów