Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: E-500: nie da sie podwyzszyc ISO powyzej 400

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-500: nie da sie podwyzszyc ISO powyzej 400

Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem E-500. Wczesniej mialem analogi. Aparat jak na moje potrzeby jest az za dobry. Mam tylko jeden problem. W moim aparacie nie wiem jak zmienic ISO na wyzsze niz 400. W menu sa wyswietlane wyzsze ISO, ale pokretlem lub kursorem nie da sie tego ustawic. Wyzsze ISO sa wyroznione kolorem szarym. Nie mam pojecia, jak sie do tego zabrac.
    Pozdrawiam wszystkich Oly-fanow i prosze o wyrozumialosc, jesli strzelilem gafe, ale to jest moj pierwszy post tu na tym forum.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Po pierwsze witaj, po drugie gratulacje - sam mam E-500 i wiele frajdy z jego używania, po trzecie - Twój problem jest banalny - zwróć uwagę na ustawienia w menu - ISO BOOST, nie możesz mieć "OFF" jak chcesz używać wyższych czułości - ustaw na "ON" lub "ON+NF"...
    Dlaczego tak jest i co to znaczy odszukasz z powodzeniem w instrukcji... - póki co spokojnie - nie od razu Kraków zbudowano...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    a instrukcję do aparatu dodali?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Piekne dzieki. Niestety, ale w instrukcji tego nie ma, ze trzeba przelaczyc ISO Boost. Poza tym instrukcja jest bardzo uboga. Aparat kupilem tu w USA. Jedynie co wyjasnione, to ktorym przyciskiem nacisnac, zeby zrobic zdjecie, no i oczywiscie pamietac o zdjeciu dekielka z obiektywu , chociaz to oczywiste jak to w lustrzankach; to jednak tutaj, gdzie jestem, takie rzeczy niekoniecznie sa oczywiste.
    Pozdrawiam.
    PS. Jak juz wszystko opanuje, to wysle Wam stad pare fotek tzn. znad jeziora Superior i okolicy.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    bociolek: skoro dali Ci taką biedną instrukcję to proponuję sobie ściągnąć ze strony głównej, z działu 'instrukcje' plik z rozbudowaną instrukcją do E-500. a dokładny link do pliku masz tutaj: http://www.olympusclub.pl/pub/instru...awansowana.zip

myślę, że tam znajdziesz wiele przydatnych informacji

EDIT: kurczak, spóźniłem się
    .