Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
karolu,
nie miałabym nic przeciwko temu, aby na korpusie NEXa mieć obiektyw ZUIKO. z tego co wiem, przejściówka już jest i nie jest droga.
mój problem polega na tym, że muszę robić zdjęcia szerokim kątem, a nie mam aparatu oraz mam na ten cel 2,000 zł.
a PEN + ZUIKO wychodzi drożej. przy czym chciałabym sprzęt na gwarancji i z pewnego źródła. teraz rzuciłam okiem znów na ceny, wychodzi mi 2,900 zł
no więc tak sobie kombinuję, że teraz jak mam mało środków, kupiłabym NEXa z kitem i konwerterem na szeroki kąt za 1,700 zł, a jak trochę się odkuję, dokupię mu lepszy obiektyw, na przykład takie ZUIKO 9-18 mm. a body zostawię NEXa, bo na moim poziomie, to nie będzie aż taki problem.
tylko te kolory mnie martwią, bo rozumiem, że lepszy obiektyw w przyszłości nie poratuje przetwornika...
Zadaj pytanie na forum SONY jak ocieplic kolory JPG w NEX.
Jak sie da - bierz NEX, nalesnik i konwerter. Bedziesz zadowolona. Przyda sie tez odchylany ekran przy kadrowaniu.
PS: tylko nie zapomnij o jakiejs nakladce ochronnej na LCD.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
A może Pen z kitem + WCON-P01 - to jest nowy i tani konwerter szerokokątny dla kita od Pena, dający kąt widzenia 89 stopni. Niestety nie wiem jak z jakością z tego, miałem zdaje się ten konwerter w ręce, ale nie robiłem zdjęć. Taki zestaw chyba zmieściłby się w Twoim budżecie.
ojej, dlaczego się nie da? coś pokręciłam?
cała moja koncepcja miała być taka, że teraz kupię korpus i słabe szkło, a za jakiś czas będę mogła przebierać i wybierać w obiektywach RÓŻNYCH producentów?
www.flickr.com/photos/echodyne/5324437456/
może dobrym rozwiązaniem będzie E4XX + ZD 9-18 bardzo fajny zestaw i nie aż tak dużo większy od PEN'amiałem taki zestaw bardzo fajny i poręczny - polecam! w tej kwocie myślę można znaleźć E4XX + ZD14-42 (28mm-84mm dla 35mm) + ZD 9-18 (18-36mm)
dlaczego na siłę modnego, ale niestety drogiego bezlusterkowca czy to Oly czy "S" i tak czy siak drogo?