cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie są to wybitne zdjęcia. Lepsze można znaleźć w sieci, przewodnikach, folderach.
Znalazłem je przegrywając z laptopa na komputer stacjonarny.
Swego czasu dużo włóczyłem się po Litwie i sprawiłem sobie E-510 i dwa kity.
Większość zdjęć jest ze Starego Miasta (Senamiestis) w Wilnie.
352.- Kłajpeda, restauracja Meridianas.
23.,349., 350., 351., 353.,- Wilno, Cerkiew Św. Trójcy (unicka) i klasztor Bazylianów - nieczęsto oglądana od tej strony - głównie eksponuje się bramę
354.- organy z tzw. Kościoła Bernardynów w Wilnie
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
@helmuth - Pamiętasz ?![]()
Ostatnio edytowane przez jurec ; 12.04.20 o 16:18
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
Dzięki za informacje.
Takie krótkie i proste. Wilno kościół ...
Pewnie że z exifu można odczytać ale aby to zrobić trzeba ściągnąć zdjęcie na dysk - no chyba że macie inny sposób - jak tak chętnie się nauczę.
W folderach i na stronach jest masę zdjęć i pewnie jak się wie gdzie to było zrobione to i więcej się znajdzie i zdjęć i informacji
Jurec - zdjęcie zrobione jest lepsze od nie zrobionego - katalogowe niech robią ludzie którzy na tym zarabiają. Po latach nawet te zdjęcia zrobione przez amatorów są bardzo cenne bo zawierają rzeczywistość której już nie ma .
Tak na czas świąt i korona wirusa film o chłopskim fotografie z okolic Sącza https://youtu.be/pwmZ9ow6t4Y
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
A może lekko je przyciąć z góry i z lewej strony i tyle . stojąc na wprost w pełnej symetrii było by nudne at po takim przycięciu ta nierówność chodnika względem progu nada mu dodatkowo dynamiki.
Pewnie że najlepiej by było gdyby zdjęcie było super od naciśnięcia spustu ale zad dużo widziałem czystego materiału bez obróbki dobrych fotografów by wierzyć że tak jest z każdym zdjęciem.
Wole wiec rady co zrobić z materiałem który jest by był ciekawszy. Co nie znaczy że innych nie warto dawać.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
I takie podpowiedzi lubię - dzięki.
355. @helmuth - zdjęcie 23. oryginalnie wyglądało tak (tylko zmniejszone).
![]()
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
2355 - ładny portal
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA