Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 266

Wątek: mora - bayer vs foevon

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Szczerze wspolczuje, jak mnie element sesji wypada, nawet popierdolka, to praktycznie wszystko sie wali...

Swoja droga, wpadne kiedys na korepetycje z PP, ja niestety nie obrabiam, bo mnie zycia szkoda, tzn obrabiam ale min. ile wymaga klient.

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi Awatar slawekk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Niepotrzebnie się spinacie.
    Wasza potyczka/sprzeczka jest bez znaczenia dla większości ludzi na świecie. Na forum fotograficznym też, chyba że na forum detektywów rozwodowych.... jeśli takie istnieje.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slawekk Zobacz posta
    Niepotrzebnie się spinacie.
    Wasza potyczka/sprzeczka jest bez znaczenia dla większości ludzi na świecie. Na forum fotograficznym też, chyba że na forum detektywów rozwodowych.... jeśli takie istnieje.
    Nasze życie jest bez znaczenia dla większości ludzi na świecie, ale to już inna bajka

| OlyJedi Awatar slawekk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    QUOTE=Janko Muzykant;694379]Nasze życie jest bez znaczenia dla większości ludzi na świecie, ale to już inna bajka [/QUOTE]

Adamie, sprzeczki nie równaj z życiem Tym bardziej na świecie Żartuję, ale nie do końca jednak. Niestety.

Wracając do tych technicznych różnic i cudów pomiędzy technologiami i matrycami. Czy te różnice nie są tylko i wyłącznie dla inżynierów mających instynkt w biznesie? Czy wymagania agencji i wydawców nie są "kupione"? Czy aparat cyfrowy sprzed pięciu lat nie podoła zadaniu? Poza sprzedanymi za dolary wymaganiami pikselowymi?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wracając do tych technicznych różnic i cudów pomiędzy technologiami i matrycami. Czy te różnice nie są tylko i wyłącznie dla inżynierów mających instynkt w biznesie? Czy wymagania agencji i wydawców nie są "kupione"? Czy aparat cyfrowy sprzed pięciu lat nie podoła zadaniu? Poza sprzedanymi za dolary wymaganiami pikselowymi?
    Wydaję mi się, że o tym była dyskusja od początku

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Pewnie można bez większego trudu podrobić kolorki z Faveona, ale trzeba pamiętać o tym, że jest wielu ludzi, którzy nie lubią, nie potrafią, nie chcą (do wyboru) grzebać w programach. I dla takich ludzi jest Faveon.

Ja tam wolę od razu dostać fajny obrazek prosto z puchy niż grzebać potem w szopie. Rawa robię dla bezpieczeństwa, ale wolę mieć od razu dobrego jpga. Nie cierpię obrabiać zdjęć, ta czynność jest mi wstrętna jak taniec ze spoconym posłem Łyżwińskim.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    QUOTE=Janko Muzykant;694379]Wracając do tych technicznych różnic i cudów pomiędzy technologiami i matrycami. Czy te różnice nie są tylko i wyłącznie dla inżynierów mających instynkt w biznesie? Czy wymagania agencji i wydawców nie są "kupione"? Czy aparat cyfrowy sprzed pięciu lat nie podoła zadaniu? Poza sprzedanymi za dolary wymaganiami pikselowymi?
    Wśród, nazwijmy to podmiotów, z którymi współpracuje, znam tylko jedną osobę w jednej agencji, która wie w czym rzecz i zamiast np. wysyconego ujęcia, które może jest fajne na ekranie, woli stonowaną dynamikę, bo jest świadoma, co z tym zrobi wydruk, a ostrzenie robi sobie sama, już po złożeniu materiałów docelowych (co jest zasadą).

Reszcie można sprzedać pstryka z komórki, byle tylko było ostro i kolorowo. Nic, że cmyk zrobi z tego budyń i całe starania o subtelności czerwieni krew zaleje (dosłownie )
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Pewnie można bez większego trudu podrobić kolorki z Faveona, ale trzeba pamiętać o tym, że jest wielu ludzi, którzy nie lubią, nie potrafią, nie chcą (do wyboru) grzebać w programach. I dla takich ludzi jest Faveon.
    A to już jest inna sprawa. Różnica jest pomiędzy rzekomym ''nie da się'', a ''nie chce mi się/nie potrafię/szkoda mi czasu/bo tak''
    Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 3.02.11 o 10:22

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Zwroty akcji zapierają dech w piersiach.
    momentami dyskusja może sprzyjać też innym zaparciom.

Nie lepiej obejrzeć Amy Waters? Nazwa:  wub.gif
Wyświetleń: 235
Rozmiar:  1,4 KB

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta

Nie lepiej obejrzeć Amy Waters? Nazwa:  wub.gif
Wyświetleń: 235
Rozmiar:  1,4 KB
    A ma jakas ciekawa matryce?

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A ma jakas ciekawa matryce?
    Nie wiem. Nie zaglądam kobietom w matryce. Zresztą w ogóle jakoś nie lubię matryc oglądać. Dewiant jestem i wykolejeniec