Dla mnie to dość powszechny widok, bo sporo tego w mojej okolicy, wiec może dlatego mnie nie zaskoczyło. Ale dziękuje za wyjaśnienie zamysłu![]()
Dla mnie to dość powszechny widok, bo sporo tego w mojej okolicy, wiec może dlatego mnie nie zaskoczyło. Ale dziękuje za wyjaśnienie zamysłu![]()
Z ostatniej wrzuty najbardziej podoba mi się pierwsze ze względu na świetne zestawienie kolorów.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
dzieki rol6, mi tez się podoba to zdjęcie... nieco barwy 'podżywiłem'![]()
mam problem, o ile zdjęcia portretowe wiem jak obrabiać, to ze zdjęciami krajobrazu całkowicie sie gubie.. ;/ czasami wychodzą na zbyt zjechane..
nie mam pomysłu, może znacie jakieś triki?
23.->...
23. też fajne![]()
Jednak ja zwiększyłbym GO by objąć nią również mniej wesołego kolegę.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Do rol6
Właściwie to też wolałbym wiekszą GO, by uchwycić dwie twarze przy niskiej fi coś mi AF zaczął wariować, łapał mi albo jedną albo drugą twarz, jak już myślałem że ok, to na kompie zauważyłem że nie
ale cóż, tak też mi się podoba
Do droplet
Właśnie te zdjęcia robiłem w samym środku dnia;/ będę się starał robić zdjęcia wieczorkiem, lato idzie, warunki ku temu idealne, może kiedyś jeszcze uda mi się wstać rano, zobaczymya i oczywiście dzięki za rade z chmurami
pozdrawiam
weekendowy turniej siatkówki
24.
25.
26.
A i mam pytanko, strasznie ciężko zrobić ostre zdjęcia sportowe.. strasznie dużo zdjęć poszło do kosza bo ostrość nie padała na pierwszym planie, nie rozumiem, może mam coś źle ustawione?
mimo niskiej f GO pada dużo dalej niż obiekt na pierwszym planie.
cofam się w rozwoju chyba
27.
![]()
jeśli chodzi o zdjęcia z siatkówki to uważam że są za ciasno kadrowane. przez to nie widać akcji. na jednym całkowicie obcięte nogi i do tego piłka gdzieś tam, na kolejnym walka o piłkę w parterze i jeden z walczących nieostry do tego troszkę są poobcinani.
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327