Strona 48 z 51 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 508

Wątek: Olympus E-PL2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No, ale potem naprawiłeś jej aparat, tak?
    Zastało na M, a pani odesłała aparat do serwisu.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Zapomniałem przestawić. Mam nadzieję, że serwis wspomnianej firmy da sobie radę jakby co.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Była zszokowana jak przekręciłem kółko nastaw na M i zrobiłem jej kilka zdjęć.
    Łał...

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    A czemu przestawiłeś na M? Nie umiałeś zrobić na A ?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    A czemu przestawiłeś na M? Nie umiałeś zrobić na A ?
    Pewnie tak lubi po prostu...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Pewnie tak lubi po prostu...
    Z lampą tak lubię po prostu.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Odp: brak słów

Widoki zapierające dech w piersi
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Odp: brak słów

Witam. Przez ostatni rok chodziłem po górach i jeździłem rowerem z lustrzanką i ostatnio rozglądam się za czymś mniejszym. Oglądałem dzisiaj e-pl2 w sklepie i przypadł mi do gustu, dobrze i pewnie się trzyma. Jestem prawie zdecydowany, ale obsługa mi troche nie podchodzi, mam wrażenie że to kółeczko łatwo samo się bedzie przekręcać. W lustrzance mam iso pod jednym palcem, przesłonę pod drugim, a tutaj dosyć luźne pokrętło i małe guziki. Czy ktoś z Was przeszedł na pl2 z lustrzanki? Da się przyzwyczaić? Używacie auto iso? No i jak stabilizacja działa w praktyce? Można ją mieć włączoną cały czas czy jednak są problemy jak w e-p1? Stabilizacja i mniejszy obiektyw po złożeniu to jedyna rzecz, jaka mnie skłania ku Olympusowi, w przeciwnym wypadku bym kupił gf1. Mam zamiar dokupić jeszcze 20mm f/1.7

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Odp: Olympus E-PL2

Przeszedłem na E-PL2. Po drodze był G12 i E-P1. Kółko jest trochę wkurzające, jak nosisz na pasku, to potrafi poprzestawiać. Stabilizacja przy krótkim zoomie działa dobrze, dla ogniskowej 28mm bez problemu 1/10- 1/15 s. Jak zrobię 3-4 zdjęcia to jedno nawet na 1/5s będzie ostre. Przy długich ogniskowych 200-300mm mam problem utrzymać przy czasie 1/100, może ręce mi się trzęsą jak za bardzo się staram . Polecam ustawić menu lustrzankowe pod klawisz OK, wtedy masz szybki dostęp do wszystkich najważniejszych opcji. Zapraszam do siebie na zdjęcia z 20/1,7, wszystkie z ręki przy ISO 800
    https://forum.olympusclub.pl/threads/79166-Stare-i-nowe-nie-tylko-Olkowe-)/page20

Mi E-PL2 zastąpił lustrzankę, dokupiłem wizjerek, kilka szkiełek, FL-36 i wszystko to mieści się w torbie od lustrzanki z dwoma kitami a waży znacznie mniej. Oczywiście najfajniejszy byłby E-P3 - dwa kółka, metal, szybszy af ale lepiej kupić szkiełko za różnicę w cenie. Polecam ten aparacik

Przed bezlusterkowcami miałem Canona 20D

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów