Strona 47 z 51 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 508

Wątek: Olympus E-PL2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Zmiękczenie ostrości... "Każda panna młoda chciałaby, żeby jej zdjęcia były zrobione z tym filtrem". Spadłem z krzesła

A tak poza tym to fajnie zmontowane i przemyślane.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Statyw do Pena

Panowie, robię przymiarkę do czegoś takiego, http://fotozakupy.pl/statyw/slik-spr...glowica,10036s Jak to jest z głowicami kulkowymi, czy z czasem nie "luzują się". Czy warto się zastanowić nad tym modelem, mały po złożeniu, lekki... Obecnie używam Velbona CX-888, pozostał mi po E-450 i przy Penie wydaję się jakiś taki "duży".
    Pozdrawiam
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marek7001 Zobacz posta
    Panowie, robię przymiarkę do czegoś takiego, http://fotozakupy.pl/statyw/slik-spr...glowica,10036s Jak to jest z głowicami kulkowymi, czy z czasem nie "luzują się". Czy warto się zastanowić nad tym modelem, mały po złożeniu, lekki... Obecnie używam Velbona CX-888, pozostał mi po E-450 i przy Penie wydaję się jakiś taki "duży".
    Pozdrawiam
    Zrób rachunek sumienia czy statyw jest Ci potrzebny. Jak często go używasz. Piszę tak, bo ostatnio zrobiłem przegląd swoich dupereli foto. Okazuje się, że lwia ich część użyta była w celu sprawdzenia tuż po zakupie, a teraz sobie grzecznie leży na półce. Niestety duperele korcą a potem zalegają.

Co do statywu, to mam taki kupiony w MM w 2003 za "100,-zł" do hybrydy, używałem go głównie do tzw nocnych pocztówek i panoram. Teraz nocnych fotek nie robię, a wszystkie panoramy robię z ręki (szkoda dźwigania statywu i przede wszystkim szkoda straty czasu na rozkładanie).

PS
    Masz statyw, to dokup monopod, będziesz miał do podpierania (jako laska), do obrony (jako maczuga) i do robienia fotek
    A tak na marginesie to też mam monopod, i też zalega
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 5.07.11 o 08:35

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Ja do Pen-a używam super lekkiego - 300 gramów i super małego Tamrac-a Zipshot. Jak nie ma wiatru, to sprawdza się idealnie (ale zalecam wężyk), no i zawsze się znajdzie dla niego miejsce w plecaku.

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    miałem tego Slika i byłem zadowolony - został w górach:/ może biedny gdzieś tam leży w krzakach mogę podać namiary zamieniłem na manfrotto MODO kupiłem za ok 200zł zaleta w porównaniu do slika że jest krótszy po złożeniu i chyba lżejszy profil nóg nie jest okrągły daje to dodatkową sztywność głowica plastikowa z funkcją foto bardziej na kompakt niż lustro z PENem też nie powinno być tragicznie

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Zrób rachunek sumienia czy statyw jest Ci potrzebny. Jak często go używasz. Piszę tak, bo ostatnio zrobiłem przegląd swoich dupereli foto. Okazuje się, że lwia ich część użyta była w celu sprawdzenia tuż po zakupie, a teraz sobie grzecznie leży na półce. Niestety duperele korcą a potem zalegają.

Co do statywu, to mam taki kupiony w MM w 2003 za "100,-zł" do hybrydy, używałem go głównie do tzw nocnych pocztówek i panoram. Teraz nocnych fotek nie robię, a wszystkie panoramy robię z ręki (szkoda dźwigania statywu i przede wszystkim szkoda straty czasu na rozkładanie).

PS
    Masz statyw, to dokup monopod, będziesz miał do podpierania (jako laska), do obrony (jako maczuga) i do robienia fotek
    A tak na marginesie to też mam monopod, i też zalega
    Witam !

Lekki statyw biore jak chce byc z kims na zdjeciu bo niestety
    ciezko znalezc kogos kto umie sensownie wykadrowac
    nie mowiac juz o obsludze technicznej aparatu

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    nie mowiac juz o obsludze technicznej aparatu
    Techniczna obsługa to przeważnie jednak nie jest wielka filozofia. Sam ustalasz wszystkie parametry i tylko kogoś prosisz o naciśnięcie migawki

Ostatnio w górach poprosiłem o zrobienie mi zdjęcia, to obcięli mi stopy
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Panas ma fajny tryb iA. Jak aparat wykryje twarz, to od razu przełącza się w tryb portretowy, czyli najmniejsza przysłona i ostrość na twarz. Jedyne, co trzeba zrobić, to jako tako wykadrować i wcisnąć spust.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Ostatnio w górach poprosiłem o zrobienie mi zdjęcia, to obcięli mi stopy
    Ciesz się, że nie głowę. Podobno bardziej boli ale za to krócej.
    Ostatnio podczas sesji w sukiennicach w podeszła do mnie pani i poprosiła o zrobienie zdjęcia jakimś canonem 350-550D. Była zszokowana jak przekręciłem kółko nastaw na M i zrobiłem jej kilka zdjęć.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    przekręciłem kółko nastaw na M i zrobiłem jej kilka zdjęć.
    No, ale potem naprawiłeś jej aparat, tak?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów