Kup kita. W zestawie on kosztuje połowę tego, co oddzielnie. Najwyżej go odsprzedasz i nic na tym nie stracisz.
Kup kita. W zestawie on kosztuje połowę tego, co oddzielnie. Najwyżej go odsprzedasz i nic na tym nie stracisz.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
ja używam tylko 20mm f/1.7 bo mi taki mały zestaw wchodzi do plecaka.
Jakość tego szkła jest genialna.
Jeśli ci zależy na uniwersalności a rozmiar szkła ci nie przeszkadza to bierz MZD 14-150.
Gdybym nie miał E-P2 to bym kupił teraz E-PL2.
Kita bym nie brał bo MZD 14-150 można kupić w zestawie za dobrą cenę.
Jeśli zależy
Najlepszą ma epl1, bo jest dostępne 100iso. Dlatego go kupiłem ostatnio odrzucając epl2 (200iso nie jest tak gładkie jak 100 z epl1, co ma znaczenie przy ciągnięciu cieni np. w krajobrazach) i nie czekałem na epl3, ponieważ (zakładam z dużym prawdopodobieństwem) nic nie wniesie w obraz. No i cena epl1 jest rewelacyjna (wiadomo, dla kogo)
Epl1 (więc i epl2 pewnie) ma wydajniejszą stabilizację w stosunku do ep1. Ale to może być związane z tym konkretnym modelem (mam dość wczesny model ep1).
Jedyne, co mnie wkurza w tych aparatach to ograniczona klawiszologia (np. co komu przeszkadza wrzucić na pierścień obiektywu korektę ev czy przysłonę?)
Ostatnio edytowane przez epicure ; 24.05.11 o 14:26
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Czy w którymkolwiek z Penów działa wspomaganie AF z jakąkolwiek lampą ?Tak sobie ostatnio czytam o E-pl2 i patrzę na sample i muszę powiedzieć, że fajny jest![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA