www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
no tak, ale czy na ekraniku w PENie można precyzyjnie, ręcznie ustawić ostrość?
Czy obiektyw Lumix 20mm f/1,7 nadaje się wg Was do codziennego robienia zdjęć, na niedzielnych wypadach za miasto, na placu zabaw z młodym, na łódce etc... ? (Czyli tak naprawdę jako podstawowe szkiełko)
Zastanawiam się czy jeżeli kupię E-PL2 + 20mm f/1,7 to czy będę w ogóle używał mojego 14-54 ?
Moim zdaniem jeden z podziałów pasjonatów fotografii to:
1) osoby uwielbiające stałki,
2) osoby uwielbiające zoom`y
jeżeli nie odstraszy Cię jeden zakres ognisokowej to jest to super szkło, które sprawdzi sie jako uniwersalne.
słuchajcie mam już rozdwojenie jaźni z tymi modelami Olympusa ;(
czytam czytam i czytam i wydawało mi się że model E-PL2 jest tym najwyższym z PENów. Jednak teraz nabieram jakiś wątpliwości i głupieję.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaka jest różnica pomiędzy E-PL2 i E-P2 ?
Który z nich jest lepszy?
dzięki
fuchs7
E-PL2 jest trochę bardziej plastikowy i ma jedno kółko do zmiany parametrów zamiast dwóch, ale za to ma lampę. Jakość obrazu i możliwości takie same w obu modelach.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Obawiam się, że E-PL2 ma jednak lepszą jakość obrazu, z tych dwóch aparatów. Ale nie ma też automatycznego wykrywania położenia aparatu, ani wbudowanej poziomicy (do krajobrazów).
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA