Strona 42 z 51 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 508

Wątek: Olympus E-PL2

| OlyJedi Awatar Belezo
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No to fajnie w pierwszej kolejności pójdzie 14-150 a później dokupię to 20 ale to dopiero za 3 miesiące ale i tak doczekać się już nie mogę, aż zamienię swoją małpkę na to "cudeńko" dużo o nim czytałem, oglądałem filmiki i myślę, że będę zadowolony z tego sprzętu

Dzięki za opinie
    Olympus E-PL5 + 2 Kity | Nikon D5100 + 50mm 1.8g
    https://www.instagram.com/made_by_belezo/ - profil z fotograficzny
    https://www.instagram.com/belezo_/

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Belezo Zobacz posta
    No to fajnie w pierwszej kolejności pójdzie 14-150 a później dokupię to 20 ale to dopiero za 3 miesiące ale i tak doczekać się już nie mogę, aż zamienię swoją małpkę na to "cudeńko" dużo o nim czytałem, oglądałem filmiki i myślę, że będę zadowolony z tego sprzętu

Dzięki za opinie
    To takie małe E-5 - bez poziomicy, wizjera, z pomysłową lampką i maleńkie by nie napisać wręcz kieszonkowe.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witam !

W EPL-1 nie mozna podpiac bezprzewodowego wyzwalania migawki
    a do EPL-2 mozna.

Zauwazylem, ze EPL-1 nie korzysta w FL-36R ze wspomagania AF
    co jest moim zdaniem powaznym niedociagnieciem programowym.

Czy tak samo jest w EPL-2 to nie wiem.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Drodzy Forumowicze,
    jestem szczęśliwym posiadaczem body E-410 oraz obiektywów: 14-54mm 1:2.8-3.5 (pierwsza wersja) oraz ED 50-200mm 1:2.8-3.5.
    Zestaw ten pomimo „taniego” i „starego” body robi dość ładne fotki. Jednak od pewnego czasu wpadł mi w oko PEN E-PL2. Kusi mnie swoim rozmiarem oraz możliwością kręcenia filmów. Mam małe dziecko i pomyślałem, że fajnie jest mieć możliwość poza robieniem dobrych zdjęć, nakręcenia krótkich filmików np. ze wspólnej zabawy.

Mam do Was prośbę, a w zasadzie parę pytań:
    Czy może ktoś potwierdzić bądź zaprzeczyć że E-PL2 ma problem ze współpracą z pierwszą wersją obiektywu 14-54 (mam tu na myśli głównie pracę z AF) ?
    Jak spisuje się to body z 500-200 ? Myślę że po podłączeniu takiej lunety wyglądać będzie komicznie.
    Jeżeli zdecydowałbym się na zakup E-PL2 to z jakim obiektywem (myślę tu o foceniu „codziennym”) warto jest go kupić ?

Proszę również o wasze prywatne zdanie odnośnie moich zamiarów zrobienia powyższego zestawu.

Wszystkim dziękuje za cenne uwagi.

P.S.
    Jest to chyba mój pierwszy post, więc witam wszystkich bardzo serdecznie.

Fuchs7

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fuchs7 Zobacz posta
    Czy może ktoś potwierdzić bądź zaprzeczyć że E-PL2 ma problem ze współpracą z pierwszą wersją obiektywu 14-54 (mam tu na myśli głównie pracę z AF) ?
    Wszystkie obiektywy Olympusa oznaczone mZD bezproblemowo współpracują z wszystkimi aparatami Olympusa z serii PEN oraz aparatami Lumix G Panasonika i analogicznie obiektywy LumixG Panasonika współpracują bezproblemowo z Olympusami PEN.

Jeżeli zdecydowałbym się na zakup E-PL2 to z jakim obiektywem (myślę tu o foceniu „codziennym”) warto jest go kupić ?
    Olympus mZD 14-150mm f/4-5.6 i Panasonic Lumix G 20mm f/1.7

Jest to chyba mój pierwszy post, więc witam wszystkich bardzo serdecznie.
    Witamy serdecznie.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria
    Do penów są obiektywy mikro4/3 a ZD 14-54 nie jest mikro - potrzebna jest przejściówka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    .......
    Mam do Was prośbę, a w zasadzie parę pytań:
    Jak spisuje się to body z 500-200 ? Myślę że po podłączeniu takiej lunety wyglądać będzie komicznie.

Proszę również o wasze prywatne zdanie odnośnie moich zamiarów zrobienia powyższego zestawu......
    Nie mam 14-54.
    AF z E-P2 działa z ZD 50-200.
    Może troszkę szybciej niż kompakt 7070WZ ale rewelacji nie ma.
    Filmów tym zestawem nie nakręcisz, chyba, że bez dźwięku bo szkła 4/3 bardzo hałasują.
    Do PEN-ów najlepiej używać szkieł m4/3 bo AF z 4/3 to proteza.
    PEN-a wziąłem tylko ze względu na rozmiar.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    gietrzy,

napisałeś, że PEN będzie dobrze się sprawował z obiektywem Panasonic Lumix G 20mm f/1.7. Faktycznie dzisiaj oglądałem taki zestaw i wygląda bardzo ciekawie. jedyne co mnie martwi to cena: body to 2000zł i obiektyw 1600zł -->jakby nie patrzeć to kupa forsy.
    Faktycznie jeżeli by się okazało że body współpracuje z moimi obiektywami (14-54 i 50-200) to miałbym fajny mały zestaw na co dzień (kieszonkowy): E-PL2 + 20mm f/1.7 , a od święta E-PL2 + 14-54(50-200).

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, a mianowicie jakość zdjęć. Boję się tego że wydam kupę forsy i jakość będę miał gorszą niż z mojego obecnego lustra (E-410 plus moje obiektywy oczywiście).

Jakie macie zdanie odnośnie takich takich zestawów, nad którymi się zastanawiam. czy jakość będzie lepsza, gorsza, czy na podobnym poziomie w porównaniu do obecnej ?

fuchs7

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    gietrzy
    Nie znam 4/3, 20mm f/1.7 jest fajne optycznie, minusem jest zauważalnie wolniejszy AF od zumów Lumix G czy Olympusów mZD ze znaczkiem MSC.
    No i słychać silnik AF podczas wideo.
    cały dzień Plejstejszyn.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów