Strona 31 z 51 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 508

Wątek: Olympus E-PL2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    Lumixy z serii Gx są świetnymi sprzętami, ale jednak w pewnych sytuacjach jeszcze trochę za dużymi - porównywalnymi z najmniejszymi lustrzankami z serii E4xx. W pewnych sytuacjach znacznie lepiej sprawdza się aparat o rozmiarach Pena, czy Lumixa GFx. Aparat m4/3 o rozmiarze i kształcie jaki zaproponowałem wyżej, byłby moim zdaniem dobrym połączeniem ergonomiii i małego rozmiaru.
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    TomkuH
    G2 - 124 x 84 x 74mm - 428g z bateriami
    SP-570 - 116 x 79 x 78mm - 405g z bateriami

Bez linijki nie zobaczysz różnicy, fakt GHx są o 20mm szersze.

Natomiast co do preferencji jak ma wyglądać korpus to jest ich tyle ilu jest potencjalnych użytkowników i każda różni się od siebie. Po prostu czasami trzeba iść na kompromis, bo w innym przypadku można czekać na wyśniony aparat do końca świata.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    No właśnie, popełniasz częsty błąd polegający na porównywaniu rozmiarów z samej specyfikacji. Tak naprawdę żeby mieć porównanie trzeba wziąść do ręki oba - ja używałem długo i SP570 i Lumixa G1 i wiem że różnica w wielkości między nimi jest bardzo duża.
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Widać Pansaniki puchną pod wpływem dotyku ... muszą być bardzo menskie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    chodzi o to że kilka czy kilkanaście minimetrów w trzech wymiarach na papierze (lub w komputerze) wygląda niewinnie, a w "realu" staje się realnym problemem jak jeden aparacik swobodnie się mieścił w kurtce a drugi już nie, itp. Dowód? Nikon 3100: 124 x 96 x 74.5 mm, G2 - 124 x 84 x 74mm - praktycznie zero różnicy poza jednym wymiarem, a jaka różnica jak się weżmie do ręki te 2 konstrukcje (a już nie mówię z obiektywami).
    ale dowcip dobry,
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lgrzechu!!! Zobacz posta
    No tak, tylko ja potrzebuję nakręcić od czasu do czasu w miarę przyzwoite video. Szkoda mi uciekajacych "momentów" moich zabawnych dzieciaków. E330 sprawuje sie dobrze jednak staram się nie fotografować z iso wyższym niż 400. Myślałem nad GH1/GH2 ale cena trochę zwala z nóg ( nawet w Stanach Może kupić jakaś kamerke do 1500zł tylko czy bedzie lepsza od video z LX5 czy EPL2 ( którymi zawsze mozna pstryknać przyzwoite zdjecie )???
    Wlasnie, dzieci - przez nie stalem sie niewolnikiem wysokiego ISO, sa tak szybkie i niecierpliwe, ze ponizej 1600 nie ma co do nich startowac w domowych warunkach. Lampy uzywam wylacznie do doswietlania pod swiatlo.
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    jak jeden aparacik swobodnie się mieścił w kurtce a drugi już nie, itp. Dowód? Nikon 3100: 124 x 96 x 74.5 mm, G2 - 124 x 84 x 74mm -
    ...z tego można wyciągnąć wniosek, że najpierw należy zakupić aparat, a następnie udać się do sklepu odzieżowego w poszukiwaniu odpowiedniej kurtki, lub ewentualnie odwiedzić krawca z prośbą o drobne poszerzenie kieszeni.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    tylko po co wtedy system mikro 4/3 ?
    przy takim podejściu po prostu kupiłbym sobie "normalną" lustrzankę i nie przejmował się rozmiarem, a cieszył z jakości obrazu
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria
    Mam prośbę, kto ma E-PL2 niech się pochwali jakością fotek, wykonaniem, czy monitor przekłamuje kolory i jak jest z balansem bieli.
    Został mi tylko miesiąc czasu do zakupu
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    tylko po co wtedy system mikro 4/3 ?
    przy takim podejściu po prostu kupiłbym sobie "normalną" lustrzankę i nie przejmował się rozmiarem, a cieszył z jakości obrazu
    pozdrawiam
    Najlepiej porównać cały zestaw z obiektywem.
    Puszka NEX bije na głowę m4/3, tyle tylko, że z obiektywem
    to już raczej taki zestaw nie jest mały i jeszcze przy okazji bez stabilizacji.
    Jeśli ktoś łazi lub jeździ rowerem po górach czy podróżuje samolotem
    doceni każdy zaoszczędzony milimetr i gram zestawu.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów