Strona 30 z 51 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 508

Wątek: Olympus E-PL2

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Heh dołączam do wątpliwowców...

Właśnie też tak myślę nad tym PENem ze względu na wymiary, uniwersalność, filmy i jednak jakość obrazu... Taki LX5 czy inny podobny kompakt jest malutki, ale nie ten obraz no, nie ta GO, nie ta plastyka... A tu z naleśnikiem to jeszcze, ale obstawiając moje docelowe 14-150... Też w sumie się waham, bo z 4/3 nie zrezygnuję [AF!]...

Zamiana na małe lustro to jednak nie jest to, E-330 jakiś wielki nie jest... A 4/3 z mikrusami działa, to jednak plus...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    e-330 to ogolnie moj ulubiony olek, jakby wypuscili cos nowego z tej linii, to bym uderzyl w ciemno...
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Mogliby wypuścić jakąś bardziej zaawansowaną puszkę μ4/3 na kształt E-330, tylko może minimalnie mniejszą. Odchylany ekran, wbudowany wizjer elektroniczny, chowana lampa, wygodny grip. Bez żadnego garba na górze, imitującego wizjer z pryzmatem, którego przecież nie ma.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Mogliby wypuścić jakąś bardziej zaawansowaną puszkę μ4/3 na kształt E-330, tylko może minimalnie mniejszą. Odchylany ekran, wbudowany wizjer elektroniczny, chowana lampa, wygodny grip. Bez żadnego garba na górze, imitującego wizjer z pryzmatem, którego przecież nie ma.
    Dobrze mowisz, mam nadzieje ze odpowiednie osoby w Oly to czytaja
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Znów zaczynamy gdybać ....
    Mnie mikro nie leży, za bardzo. Miałem EPL1 przez tydzień i nie chcę takiej ergonomii mimo zalet, że mały lekki itd. Powoli się przekonuję do EPL2, tu już na oko widzę dużą poprawę, ale to jeszcze sprawdzę.
    Wydaje mi się, że mikro Olka na razie można traktować jako zapas, drugie 'cóś' dla żony i sposób na przeczekanie. Do końca roku będzie wiadomo czy się pożegnać czy będzie nam po drodze . Na razie wierzę w Olka
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria
    Moje marzenie, to aparat o wyglądzie, rozmiarze i kształcie starego kompaktu SP570, który wyglądał jak mała lustrzanka, miał bardzo wygodny, pokryty gumą uchwyt (wygodniejszy niż w amatorskich lustrzankach Olka), pokrętło sterujące (dla odmiany identyczne jak w amatorskich lustrzankach), idealnie rozmieszczone przyciski (w tym spust migawki), wbudowaną lampę (znacznie lepszą niż w dotychczasowych penach). Ten kompakt wyglądał bardzo rasowo i tak też dawał się obsługiwać (pokrętło + panel kontrolny + wiele przycisków bezpośrednich, dodam że w obiektywnie też było pokrętło do zmiany ogniskowej), a jednocześnie miał fajny rozmiar, z jednej strony mały, z drugiej gwarantujący wygodne trzymanie).

I tu dochodzimy do sedna - gdyby sercem tego aparatu była matryca 4/3 to aparat ten idealnie pasowałby rozmiarem do obiektywów m4/3 (z kitem miałby identyczny rozmiar jak ze swoim oryginalnym obiektywem, 20x dla matrycy 1/2.33 miał "grubość" ok 8 cm). Taki aparat obsługiwało by się znacznie przyjemniej niż obecne Peny.

ech, marzenia, pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    p.s. może nie każdy wie o jakim aparacie piszę, więc podaję link, zobaczcie jak wyglądał http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6818
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez TomekH ; 2.03.11 o 11:41 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Podkarpackie
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    e-330 to ogolnie moj ulubiony olek, jakby wypuscili cos nowego z tej linii, to bym uderzyl w ciemno...
    No tak, tylko ja potrzebuję nakręcić od czasu do czasu w miarę przyzwoite video. Szkoda mi uciekajacych "momentów" moich zabawnych dzieciaków. E330 sprawuje sie dobrze jednak staram się nie fotografować z iso wyższym niż 400. Myślałem nad GH1/GH2 ale cena trochę zwala z nóg ( nawet w Stanach Może kupić jakaś kamerke do 1500zł tylko czy bedzie lepsza od video z LX5 czy EPL2 ( którymi zawsze mozna pstryknać przyzwoite zdjecie )???

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Nie musisz czekać, w serii G Panasonic'a masz to od ręki.

Co do kiepskiego ISO w LX5 to się zgadzam 800 jeszcze ujdzie, 1600 to najlepiej na B&W przerobić. Pozostaje jednak małe "ale" - kiedy w LX5 za 1500zł jesteśmy zmuszeni użyć ISO 800 to w E-PL1 za 1700zł (z kitem) musimy ustawić ISO 3200 ... i jak teraz wypadnie porównanie? Z GO jest podobnie 2EV różnicy i mamy dokładnie to samiuśko. A najgorsze jest to, że póki co to za żadne pieniądze do PENa nie ma standardowego zooma ze światłem np. 2.8

Tak więc przewagę nad LX5 mamy jedynie wtedy gdy użyjemy np. 14-54 z body 4/3.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Nie musisz czekać, w serii G Panasonic'a masz to od ręki.
    Ależ nie ma. Między innymi kolega oczekiwał aparatu bez garbu na górze.
    Chyba, że liczyć jedynego GF, ale on z kolei nie ma innych rzeczy.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Ależ nie ma. Między innymi kolega oczekiwał aparatu bez garbu na górze.
    Piłka do metalu, klej i po sprawie. Z góry utnie, z boku przyklei ...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów