Przy dzisiejszych cenach na wtórnym rynku, rzeczywiście można poczekać
Pozdrawiam AP.
Przy dzisiejszych cenach na wtórnym rynku, rzeczywiście można poczekać
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ja z kolei chciałbym, żeby na rynku wtórnym zaczęły się już pojawiać obiektywy m4/3. Na razie straszna posucha.
jeżeli chodzi o tą prowizję dla sprzedawców chciałem kupić NEX'a w szczecińskim MM i w czasie rozmowy z obsługą stoiska trzy osoby minie przekonywały i podawały argumenty o wyższości OLYMPUS Pen nad NEXem ! więc nie jest tak źle z marketingiem szeptanym olka
myślę że ten synonim luksusu SONY jest jeszcze z czasów komuny PEWEX'u i Baltony - (pierwszy kolorowy TV w mojej rodzinie był z Baltony OTAKE![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Powiem więcej, że gdy sprzedawałem aparaty ludzie nie wiedzieli nawet,
że istnieje taka marka jak Pentax czy Olympus,
a Sony w dziale RTV uchodzi powszechnie za dobrą markę,
gdy dojdzie do tego polecenie Zbycha lub Mira, "że ładne zdjęcia wychodzą",
to jedyne co miałem do roboty, to wytłumaczyć różnicę pomiędzy a200 a a300 i podać towar.
A byłeś w Fojokerze? Zwróć uwagę chociaż jakie krawaty noszą...
Jak olympus zacznie wydziwiać z jakimiś profi i tym podobnymi cudami za duże pieniądze, to wyniki sprzedaży się pewnie nie poprawią. A koszty pewnie duże. Kopanie się z panasem raczej bez sensu. Ale już pomysły z konwerterami i czułkami makro wg mnie są sensowne i atrakcyjne dla masowego klienta. Tylko mało kto o tym wie. Jakby zeszli z cenami naleśnika do jako tako sensownych (podobnych jak Samsung i sony) też by nie zawadziło.
Ostatnio edytowane przez psl ; 12.02.11 o 13:28
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
/*...................*/
/* ...........................*/
Gdyby nie Wy nie przyszło by mi do głowy podpinać duże szkła do E-PL2, a tak podpiąłem i spróbowałem.
12-60 SWD i 50/200 SWD - AF działa nerwowo, szarpie ale ostrzy pewnie, nie tak szybko jak w E-3 ale dla mnie tragedii nie ma. Mały szok po podpięciu 7-14 :] przy szkłach SWD wskaźnik baterii pokazywał 2/3, przy 7-14 migające czerwone ostrzeżenie o wyczerpaniu baterii, po podpięciu z powrotem SWD znów 2/3 :]
I powiem że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony wygodą trzymania, trzyma się taki zestaw lewą ręka za obiektyw, a prawą ręką tylko naciska migawkę w "dekielku" z tyłu obiektywu.
Poważnie to oczywiście dopiero w akcji się okaże czy taki zestaw jest wygodny i użyteczny.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Kurcze, nie powiem fajny ten korpus. Aktualnie chyba najfajniejszy z PENów.
Szkoda tylko, że dostępność szkieł taka kiepska.
O ile Olki można z Jedi kupić w atrakcyjnej cenie (w porównaniu ze sklepami), o tyle o np. Lumixie 8mm mogę zapomnieć ...
Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...
Powiedzcie mi czy w Penach jest coś takiego jak C-AF?
Romek1967 jak potestujesz E-PL2 ze szkłami 4/3 to czy mógłbyś podzielić się wrażeniami? Poważnie myślę nad penem w takiej konfiguracji i chyba nie jestem sam![]()