Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 74 z 74

Wątek: Rozwój matryc w ostatnich latach

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Pytanie tylko, co to jest ta potrzeba i kto ma ją odczuwać - użytkownicy, czy producenci? Bo użytkownicy mieli i mają wiele potrzeb, których producenci jakoś nie spieszą się spełniać.
    ---------------
    Racja... Na przykład ja mam taką dziwną potrzebę elektronicznego celownika do Pena montowanego w oprawce odpowiednich okularów (działającego bezprzewodowo) --ale se długo jeszcze poczekam ...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 8.01.11 o 19:58

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    ---------------
    Racja... Na przykład ja mam taką dziwną potrzebę elektronicznego celownika do Pena montowanego w oprawce odpowiednich okularów (działającego bezprzewodowo) --ale se długo jeszcze poczekam ...
    Bezprzewodowo to może nie, ale kabelkiem można połączyć.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Bezprzewodowo to może nie, ale kabelkiem można połączyć.
    -------------
    Obecny celownik ma nieodpowiedni kształt (ogólnie budowę) do zamocowania w okularach
    Wracając do tematu najbardziej mnie irytuje wyścig w megapiksele. Nie wątpię w potrzeby innych, ale kupiłbym chętniej w przyszłości E-5(6) z matrycą 5 mln px, gdyby taką dali w obecnej technologii...(wolę pojemność tonalną, a nie szczegółowość) To jest nierealne, ale myślę, że odnowiona wersja E-1 (ze stabilizacją, nowym AF, wizjerem oraz LCD) miałaby swoich zwolenników...W czasach analogowych oprócz postępu w czułości filmów (błon foto) odbywało się udoskonalanie danej konkretnej emulsji np 200ASA pod kątem odwzorowania barwy itd. Ten ewolucyjny proces pozwalał "zaprzyjażnić się" z danym materiałem, a nie co roku próbować inny . Obecnie marketing producentów sugeruje niskończony pościg za niby-doskonałością. Dla mnie ten wyścig poszedł w zupełnie nieodpowiednim kierunku...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 8.01.11 o 22:01

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Odnowiony E-520 też miałby swoich zwolenników Ale marzenia marzeniami, a realny świat realnym światem.