Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 205

Wątek: Oczywiście do oceny

Awatar luuba
    Mieszka w
    Skoki k/Poznania
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Odp: Oczywiście do oceny

Słusznie zauważyłaś - a ja już dawno doszłam do tego wniosku, że kompletnie nie potrafię fotografować ludzi. Technicznie te zdjęcia nie są złe natomiast nic nie wnoszą i są nijakie. Trochę szukałam własnego miejsca i wreszcie znalazłam to jest to-w tym się dobrze czuję i co najważniejsze na tym polu mam wyobraźnię i dzięki niej chyba wychodzi to co wychodzi, a jak się podoba to jeszcze bardziej cieszy. Dziki.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luuba Zobacz posta
    Słusznie zauważyłaś - a ja już dawno doszłam do tego wniosku, że kompletnie nie potrafię fotografować ludzi. Technicznie te zdjęcia nie są złe natomiast nic nie wnoszą i są nijakie. Trochę szukałam własnego miejsca i wreszcie znalazłam to jest to-w tym się dobrze czuję i co najważniejsze na tym polu mam wyobraźnię i dzięki niej chyba wychodzi to co wychodzi, a jak się podoba to jeszcze bardziej cieszy. Dziki.
    Nie potrafisz czy się boisz? Czego się boisz? Że dostaniesz 0 lub 1 albo że pojadą po Tobie. No proszę Ciebie przestań robić w portki i zacznij to robić . Zawsze tak będzie dopóki będziesz sobie to wmawiać i nic nie próbować w tym temacie zrobić . Nikt Ci nie każe być Mozartem portretu ale porządnym grajkiem zawsze możesz zostać . Umiesz fajnie się bawić efektami w kwiatkach więc sądzę, że będziesz potrafiła to przenieść na inne dziedziny. DZIAŁAJ i nie pitol trzy po trzy
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Nie potrafisz czy się boisz? Czego się boisz? Że dostaniesz 0 lub 1 albo że pojadą po Tobie. No proszę Ciebie przestań robić w portki i zacznij to robić . Zawsze tak będzie dopóki będziesz sobie to wmawiać i nic nie próbować w tym temacie zrobić . Nikt Ci nie każe być Mozartem portretu ale porządnym grajkiem zawsze możesz zostać . Umiesz fajnie się bawić efektami w kwiatkach więc sądzę, że będziesz potrafiła to przenieść na inne dziedziny. DZIAŁAJ i nie pitol trzy po trzy
    A ja właśnie sadzę, że lepiej jest znaleźć sobie dziedzinę, w której się czujesz dobrze, a nie łapać na siłę wiele srok za ogon. Ja na przykład nie czuję fotografii, której tematem jest ogólnie pojęta przyroda i nie staram się tego zmienić
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

A ja nie czuję streeta. Nawet kiedyś z RC żeśmy rozmawiali, i On mnie rozumie
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Każdy robi to co lubi , ja na przykład nie "czuję" żadnej dziedziny fotografii , ale że lubię sobie "pocykać", no to se właśnie "cykam" co podleci czyli "gonię króliczka" .
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria

Zdjęcia przednie a na specjalne wyróżnienie zasługuje 73.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

Awatar luuba
    Mieszka w
    Skoki k/Poznania
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Pożyczyłam Rubinara 500/8 i nie powalil mnie na kolana - powiem tak:zaskoczył mnie kiedy podpięłam go do body i spojrzałam przez wizjer to miałam przed twarzą las który tak na prawdę znajduje się 150 m za moim domem , focenie z ręki jest jak ruletka, albo się uda albo się nie uda, a generalnie się nie udaje. Zatem konieczny jest statyw. No i zawiodłam się trochę na jakości zdjęć - kontrast słaby, ostrość bez porównania gorsza niż w moim ulubionym pentaconie. A oto co wyszlo - z dzisiejszego rana:

82 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_1485a.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	495,3 KB
ID:	124511 53Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_1486a.jpg
Wyświetleń:	74
Rozmiar:	465,2 KB
ID:	124512

Bez żalu wracam do Pentacona

Awatar luuba
    Mieszka w
    Skoki k/Poznania
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

To jeszcze jedno z Rubinarem zrobione wcześniej

84 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_1405a.jpg
Wyświetleń:	74
Rozmiar:	674,9 KB
ID:	124513

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Zupełnie nie rozumiem, po co używać takiej ogniskowej do kwiatków, kiedy można po prostu do nich podejść. A efekty, jak sama zauważyłaś, nieciekawe - poruszone, nieostre, słabe kolory, no i ten bokeh - chociaż to kwestia gustu.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luuba Zobacz posta
    Pożyczyłam Rubinara 500/8 i nie powalil mnie na kolana
    Dobrze, że to tylko pożyczony. Broń Boże, nie kupuj!